x

Visoke mjere osiguranja ispred zgrade Predsjedništva BiH gdje se nalazi Erdogan! (FOTO+VIDEO)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović predvode delegacije dvije zemlje koji se održava u Sarajevu. Oni se trenutno nalaze u zgradi Predsjedništva BiH, gdje je počeo radni sastanak. Ispred zgrade Predsjedništva BiH se nalazi veliki broj pripadnika policije, koji motre na situaciju oko zgrade. Također, nekoliko građana se okupilo ispred Predsjedništva i iščekuje pojavljivanje Erdogana. 


U okviru radne posjete na današnjem sastanku delegacija na kojem su i ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa i prometa i komunikacija BiH sa turskim kolegama trebali bi potpisati važne sporazume o budućoj saradnji.

Tako će ministar prometa i komunikacija BiH Ismir Jusko danas s turskim kolegom potpisati pismo namjere za gradnju autoputa Sarajevo-Beograd, što bi trebala finansirati Turska. Također ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović razgovarat će sa nadležnim turskim ministrom o izvozu mesa, brašna, ulja i šećera iz BiH u Tursku.



Foto/Video: Ekskluziva.ba 
Izvor: Klix/Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.