x

Miljenica turista

Vogue pisao o Crnoj Gori: Ova država će postati jedna od hit wellness destinacija

Novinar američkog magazina Vogue Liam Hess opisao je svoje putovanje u Crnu Goru i naveo da će ova država postati jedna od hit wellness destinacija.

Posjetio je Boku Kotorsku, za koju navodi da svojom ljepotom oduzima dah. Bio je oduševljen srednjovjekovnim građevinama i crkvenim tornjevima. Ovdje se u proteklih nekoliko godina otvorilo nekoliko luksuznih odmarališta, a na prvom mjestu je One&Only Portonovi.

Turisti ovdje mogu uživati u raskošnim apartmanima i bazenima, a plaža je, naravno, privatna. Tu se nalazi i popularni wellness centar Chenot Éspace. Ovdje rade stručnjaci koji nude sveoubuhvatne programe detoksikacije organizma. Riječ je o spoju kvalitetne ishrane, fitness rutine i spa tretmana za oporavak tijela.


Iako ovdje najveći broj ljudi dolazi u ljetnim mjesecima, ovo je idealna wellness destinacija koju bi turisti trebali posjećivati tokom cijele godine.

Osim vrhunske ponude za ljubitelje wellnessa, možete uživati u nizu avanturističkih aktivnosti, kao što su ronjenje, jedrenje, rafting i planinarenje. Tu su i teniski tereni, fitness centri i studio za jogu s prelijepim pogledom na zaliv.


Gastronomoska ponuda je na zavidnom nivou. Između ostalog, specijaliteti italijanske kuhinje se poslužuju u restoranu Sabia, a lokalna hrana u La Verandi.

"Za one koji vole autentičnost i aktivniji odmor u kojem će najprije uživati, Crna Gora je jedan od onih kutaka svijeta koji vas iznova privlači", zaključio je Hess.


(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.