x

Volf: Hamilton bi do naredne trke trebalo da produži ugovor sa Mercedesom

Direktor Mercedesa Toto Volf izjavio je danas da bi Luis Hamilton trebalo da produži ugovor sa timom do naredne trke u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Kanade, koja će biti održana 18. juna, prenose britanski mediji.

Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja godine.

Volf je rekao da je britanski vozač na korak od postizanja dogovora o uslovima novog ugovora.

"To će se uskoro dogoditi i pričamo o danima, prije nego o nedjeljama. Trudimo se da to obavimo prije trke u Kanadi. Vidjeću se danas s njim i možda ćemo o tome razgovarati. Imamo tako dobar odnos da se plašimo trenutka kada treba da razgovaramo o novcu", rekao je Volf za Si-En-Bi-Si (CNBC), a prenobi britanski Skaj sports.

Hamilton je u karijeri osvojio sedam titula u šampionatu F1.

"Luis je najvažnija ličnost u ovom sportu. On je svestran, ne radi se samo o trkanju, nego i van staze i moramo da ga zadržimo u sportu što duže. Iz perspektive ekipe, Luis i Mercedes su dugo zajedno. Nikada se nije trkao ni za jedan drugi brend osim Mercedesa. Obojica smo 2013. godine došli u ekipu i iz profesionalnog odnosa razvili smo prijateljstvo. To je bilo divno vrijeme", istakao je Volf.

Hamilton je trenutno na četvrtom mjestu na tabeli u generalnom plasmanu vozača sa 87 bodova. Prve dvije pozicije drže vozači Red Bula Maks Ferstapen i Serhio Perez.

"Zaostatak za Red Bulom je veliki i trebaće nam mnogo napornog rada da ga smanjimo. Ipak, spremni smo za izazov", naveo je Volf. Trka za VN Kanade biće održana u nedelju od 20 sati na stazi u Montrealu.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.