x

Širenje SUV ponude

Volkswagen predstavio T-Cross, cijena osnovnog modela 17.975 eura

Volkswagenova SUV ponuda je postala bogatija nakon što je njemačka kompanija predstavila model T-Cross.

Radi se o malom SUV modelu koji je dug 4,11 metara, a koristi Volkswagenovu kompaktnu A0 verziju MQB platforme na kojoj su zasnovani modeli Volkswagen Polo, Audi A1, SEAT Ibiza i SEAT Arona crossover. Gledajući dizajn, T-Cross je manja verzija Volkswagenovog T-Roca.


T-Cross dolazi sa 1,0-litarskim trocilindričnim motorom s turbopunjačem dostupnim u dvije verzije, odnosno sa 94 i 113 KS. Tu je i 1,6-litarski četverocilindični turbodizel s 94 KS, a nedugo nakon početka prodaje će u ponudu biti uvršten 1,5-litarski četverocilindrični turbobenzinac snage 148 KS.

Ovisno o motoru, SUV će imati petostepeni i 6-stepeni manuelni mjenjač ili sedmostepeni automatski mjenjač. Sve verzije T-Crossa će imati pogon na prednje točkove.


U unutrašnjosti se stražnja sjedišta mogu pomjeriti za 14 cm, a ovisno o njihovoj poziciji zapremina prtljažnika se kreće od 385 do 455 litara. Sklapanjem stražnjih sjedišta se zapremina povećava na 1.281 litar. Oni kojima je potrebno više prostora mogu naručiti opciono sklapajuće sjedište suvozača.

Osnovni T-Cross je jednostavan automobil sa standardnom opremom kao što su radio, vozačevo sjedište prilagodljivo po visini, podizači prozora, ali i sistemom upozorenja na napuštanje trake, sistemom praćenja vozila u slijepom uglu te sistemom protiv sudara s detekcijom pješaka. Bolji paket opreme Life donosi multifunkcionalni upravljač, prednje i stražnje parking senzore, klima uređaj, prilagodljivi pod prostora za teret, pretinac u centralnoj konzoli, dok najbolja Style oprema uključuje LED farove, kožom presvučeni upravljač, ambijentalno osvjetljenje, sportska prednja sjedišta, automatski klima uređaj i 17-inčne naplatke.


Kupci opciono mogu dobiti digitalnu instrument tablu, 8-inčni infotainment ekran osjetljiv na dodir, sistem paljenja vozila bez ključa, adaptivni tempomat, automatska duga svjetla i Beats sound sistem.


(Klix)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Hajde na = = > > www.Hotmiss.top