x

Volvo donosi promjene

Švedski proizvođač automobila Volvo najavio je da će prodavati samo terenska vozila u Velikoj Britaniji.

Časopis Top Gear je to prokomentarisao kao veoma značajnu vijest - "skoro kao kada bi Ford prestao da proizvodi svoj model Fiestu", prenosi britanski Tajms.

Volvo je decenijama bio poznat po svojim modlima karavana, koji se više neće prodavati u Velikoj Britaniji, kao ni Volvo limuzine, pošto je isključivo prešao na SUV modele.

Prvi Volvo karavan koji je pušten u prodaju bio je PV 455 Duett, 1953. godine. Od tada je kompanija prodala oko šest miliona karavana širom svijeta, uključujući 24.775 ove godine.

Modeli V60 i S60 više nisu dostupni preko Volvo veb stranice, a veći V90 je uklonjen. Veći S90 je nestao iz asortimana kompanije ranije tokom godine.

Modeli V60 i V90 Cross Countri takođe su izbačeni. Volvo, koji je u vlasništvu kineskog giganta Geely, saopštio je da ukida karavan i limuzine jer je prešao na "nove platforme i tehnologije u svim automobilima".

"Tražnja za našim modelima limuzina i karavana je opala na veoma nizak nivo u Velikoj Britaniji, što je dovelo do naše odluke da uklonimo ove modele", navodi Volvo.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.