x

Treći vezani poraz Celticsa

Warriorsi sigurni protiv Knicksa, Lakersi iznenadili Celticse

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su večeras New York Knickse sa 123:112 i na taj način im nanijeli treći poraz u posljednje četiri utakmice. 

Golden State ponovo igra veoma dobru košarku, a danas su bili i jako efikasni pa su Knicksima postigli čak 123 poena. S druge strane, ekipa iz New Yorka igra veoma slabo u posljednje vrijeme i trenutno se nalazi dva mjesta ispod pozicija koje vode u play off.

Knicksi su sjajno ušli u meč i tokom prve dionice su imali konstantnu prednost koja je išla i do deset poena razlike. Slična priča bila je i u drugom periodu, ali domaći ipak uspjevaju da smanje zaostatak pred sami kraj poluvremena i da dođu na samo minus dva (58:60).

Tokom drugog poluvremena Warriorsi su preokrenuli rezultat u svoju korist i prednost nisu ispuštali do samog kraja te su na kraju slavili sa 123:112.

Do trijumfa ih je vodio Steph Curry sa 32 poena, dok je Kevin Durant bio sljedeći najefikasniji sa 14. Kod gostujuće ekipe Michael Beasley je ubacio 21 poen, a Courtney Lee poen manje.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Los Angeles Lakersi su porazili Boston Celticse sa 108:107. Ovo je bio treći vezani poraz za Celticse, a treća vezana pobjeda za ekipu iz Staples Centra. Lakerse je do trijumfa vodio Kyle Kuzma sa 28 poena, a Jordan Clarkson je ubacio 22 koša. Kod Bostona Kyrie Irving je ubacio 33 poena.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.