x

DRUGAČIJI PRIORITETI

Zašto Jokić ne ide na more: Amerikanci iznenađeni njegovim izborom za odmor

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić po mnogo čemu se razlikuje od ostalih velikih NBA zvijezda

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić po mnogo čemu se razlikuje od ostalih velikih NBA zvijezda, a Amerikanci su ostalu u čudu kada su saznali da će odmor, umjesto na nekoj egzotičnoj destinaciji, provesti u Srbiji.

Šampionska parada

MVP NBA finala se čak plašio da bi zbog šampionske parade u Denveru mogao propustiti konjske utrke u rodnom Somboru te je odmah nakon slavlja doputovao u domovinu.

Nikola Jokić inače ne voli odlaske na more - za razliku od ostalih poznatih sportista, on ljeta provodi na drugi način.

Kao i proteklih godina, tako i ove, Jokić s porodicom, suprugom Natalijom i kćerkicom Ognjenom uživa u vikendici koja se nalazi van grada, to je "njegovo more" svakog ljeta.

O tome šta Jokić voli govorio je i njegov kum Nebojša Vagić u razgovoru za "BSC Happy portal".

- Nikola dok je u Somboru, pored druženja i brige o svojim konjima, uživa u rekreativnim aktivnostima, igranju tenisa, plivanju na bazenu, pecanju, odlazi i često na vikendicu. Nas dvojica volimo da spremamo hranu u našoj domaćoj radinosti, veoma mu znači da bude okružen ljudima koje voli. Pored nas se osjeća komforno isključivo na taj način - ispričao je Vagić i nadovezao se:

Dobra hrana

- Ne voli nikakve turbulentne situacije. Voli u slobodno vrijeme da ide na splavaranje, svake godine idemo zajedno na Taru. Prirodu baš voli, da li kod nas na Duvanu, rijeka Tara ili su to planine. To su te aktivnosti koje ne preskače, ništa spektakularno. Ukratko – dobra hrana, dobri ljudi, konji.

Sada za Jokića slijedi kraći odmor i eventualne pripreme za odlazak na Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom Srbije. Eventualne, zbog toga što još nije sa sigurnošću poznato da li će nastupati za naše komšije na Mundobasketu.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.