x

Zašto muškarci raskidaju sa "savršenim ženama"

Muškarac može da bude sasvim zadovoljan u vezi, ali ako mu prijatelji cijelo vreme sugerišu da mora malo da gleda okolo i da mu još nije vrijeme da se skrasi, nije isključeno da će ih poslušati, čak i ako time radi protiv sebe.

Muškarci nerijetko raskidaju veze čak i kada znaju da djevojka pored njih ima sve afinitete savršene žene. Ljepota i dobrota nekada nisu dovoljne kako bi se frajer zadržao pored svoje nježnije polovine i neke druge stvari ga vuku da napravi korijenite promjene i krene sasvim drugim putem. Razloga je nekoliko, a ovo su tri najčešća.

Boje se da propuštaju nešto

Savršena djevojka je odlična stvar, ali isto tako može brzo i da dosadi. Muškarcima uvijek treba neki izazov, pa čak i ako su jako zadovoljni sopstvenom djevojkom, često krenu u pogrešnom smjeru i traže komplikacije tamo gdje ih nema.


Žele da impresioniraju prijatelje

Koliko god ovo zvučalo nezrelo, upravo ovaj razlog ostavlja mnoge žene slomljenog srca. Muškarac može da bude sasvim zadovoljan u vezi, ali ako mu prijatelji cijelo vreme sugerišu da mora malo da gleda okolo i da mu još nije vrijeme da se skrasi, nije isključeno da će ih poslušati, čak i ako time radi protiv sebe.


Jer ih žene previše gnjave

Ovo se ne odnosi samo na žene koje stalno prigovaraju oko sitnica, nego i na činjenicu da od muškaraca uvijek očekuju najbolje. Očekuju da će postati bolja osoba, da će se uz njih promijeniti, da će se odreći dijela sebe kako bi bile sretne… Međutim, velikom broju muškaraca to pada užasno naporno.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.