x

Zbog ovih 5 grešaka neke žene propuštaju “dobre prilike”

Dobri muškarci nisu nestali, ali vam nekad “izmaknu” zbog malih “propusta”…

#1 Volite određeni tip muškarca i ne odustajete od njega

Nema ništa loše u postavljanju kriterijuma, sve dok ne postanete previše izbirljivi. U određenom trenutku morate preispitati kriterijume tj. obratiti pažnju na ono šta vam je zapravo važno. Zapitajte se da li biste stvarno odbile muškarca koji vam odgovara po svemu, osim npr. po muzičkom ukusu.

#2 Ulijećete iz veze u vezu

Srce ne pita i upravo mu zato mozak ponekad treba dati pokoji savet. Nakon raskida dajte sebi vremena kako biste “odbolovali” bivšu ljubav. Možda mislite da ste spremni za novu vezu, ali svima, pa čak i najsnažnijim ženama, treba vremena za novu ljubav nakon raskida. U tom trenutku kada ste povređene i tužne, postajete mamac za muškarce koji nisu dobri za vas.

#3 Čekate gospodina Savršenog

Princ na bijelom konju samo je bajka. Ponekad vam treba vremena da shvatite kako savršenstvo ne postoji. Zbog ljubavi naučite tolerisati sva nesavršenstva, a ponekad vam ona i postanu simpatična.

#4 Odbijate izlaske s društvom

Život nas često iznenadi ljubavnim pričama, ali šanse da će vam dobar muškarac pokucati na vrata jako su male. Veća je verovatnoća da ćete ga upoznati negdje drugdje, pa se nemojte odupirati izlascima.

#5 Ne želite napraviti prvi korak

Stare romantične priče naučile su vas da muškarac uvijek prvi prilazi ženi, ali vremena su se promijenila. Iza naizgled sramežljivog muškarca koji ne zna kako bi vam prišao možda se krije dobar i kvalitetan potencijalni partner. Kada odbacite vlastite predrasude o prilaženju muškarcima, sami sebi dajemo priliku za nova poznanstva koja se u suprotnom ne bi dogodila.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.