x

život ga nije mazio

Žena je stavila dijete da spava, poslije pet minuta je umrlo: Stravična sudbina čovjeka koji ulazi u Elitu!

Ramiz Gusinac zvani Zeko iz Novog Pazara učesnik je rijaliti programa Zadruga 7 Elita. On je po profesiji frizer i to je njegov život još od 1987. kada je njegov otac otvorio prvi salon.

Iako na prvi pogled djeluje kao bezbrižan, snažan čovjek koji lijepo živi, Ramiz u sebi nosi neprežaljenu tugu.

Ramiz je svoju ženu sa kojom je 33 godine u braku upoznao slučajno.

Kada je ostala trudna sa blizancima ništa nije slutilo na tragediju koja je uslijedila. Samo je jedno dijete preživjelo, Ramizova kćerka Merima koja mu je sve na svijetu.


- Kada sam je vidio, svidjela mi se mnogo. 1995. godine na Gazivodama sretnem doktora, on mi kaže: "Kada ti žena bude ostala trudna, odmah da je dovedeš kod mene, da joj dam uput za Beograd. Ovo više ne vrijedi ovdje." I nećete vjerovati, to se desilo, poslije nekoliko dana, 10-15 dana poslije tog kampovanja. Ja mislim da nam je to dijete sa kampovanja. Krećemo, ona dobija krvarenje. Krećemo za Beograd u 5 ujutru, stižemo i sretnemo se sa nekim sestrama, dolazi načelnik, krenulo je. Ona je krvarila, odmah su uzeli analize i vidjeli da se njoj zglušava krv - ispričao je Ramiz 2022. godine.

- Primila je injekcije za tromb, ali kada neće neko da se liječi i ne zna, on ne može… Poslije 15 dana, malo se to razbistrilo i vidjelo se da je plod živ. Jedan je ostao, jedan nije, bili su blizanci. Taj put... počinje karijera moje kćerke Merime. 1996. godine se rađa moja Merima. Poslije pola godine, moj otac i moja majka se rastavljaju. Moj otac ide na drugi svijet, Bogu hvala pa je makar vidio unučad, od brata i moju Merimu - rekao je Ramiz tada kroz suze.


Ramiz je 1997. godine dobio drugu kćerku Zahiru. Nažalost, ona je preminula poslije dva i po mjeseca.

- Bez ikakvih problema se rađa. Dijete koje je bilo zdravo, lijepo, dva i po mjeseca je imalo… Kao danas smo bili na sistematskom. Sutradan… Negdje, bio sam kući, žena ga stavila da spava u drugu sobu. Poslije pet minuta počela je da vrišti, ja potrčim tamo da pogledam, ono je umrlo. Kako je umrlo niko ne zna. Ne znaju ni doktori da objasne. Nije se udavilo, nije ništa, Bog ga je uzeo. To su neke smrti koje nisu objašnjenje - ispričao je ovaj čovjek.

Velika tragedija izbjegnuta je kada je njegovu kćerku Merimu, dok je na moru šetala sa drugaricom, udario auto.

Za volanom je bio muškarac koji je bio pod dejstvom alkohola.


- Pijani idiot... - kratko je tada u ispovijesti prokomentarisao Ramiz.

Pored kćerke Merime, Ramiz ima i sina Amara.

Podsjetimo, Ramiz je 2022. učestvovao u Survajveru na Novoj. Bio je dio crvenog tima.

- Mnogo sam slab na kćerku, mada imam i sina, volim i njega. Trenutno je takva situacija da su mi stalno na pameti, ne bih volio da kažem zbog čega, da nešto ne ureknem - spominjao je Ramiz decu i u Survajveru.

- Novi Pazar ne bih dao za hiljadu drugih gradova i država. Volim da putujem, ali još više volim da se vratim u svoj grad. Ovdje me vežu sva sjećanja za djetinjstvo, bosonogo igranje fudbala, spuštanje gumom od vrha naselja Lug do grada Raške i još mnogo toga što današnja djeca neće doživjeti. Bavio sam se gimnastikom, osvajao zlatne medalje, pa bih pomenuo profesora Šeku Gračanina koji je uticao na mnoge od nas da zavolimo sport i usmjeravao nas da idemo pravim putem - kazao je Ramiz tom prilikom.

.

.

.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


HVALA BOGU DA SAM KONAČNO DOBIO SVOJ KREDIT SA KAMATOM OD 3%. ZOVEM SE DRAGANA LETIĆ MAJKA SAM 3 DJECE RADIM KAO MEDICINSKA SESTRA U ZAREBU I IMAM 40 GODINA. MOJA PRIČA POČINJE OVAKO, TREBAO MI JE ZAJAM POČETKOM OVE GODINE I BIO SAM PREVAREN NA MREŽI. ODLUČIO SAM POKUŠATI JOŠ JEDNOM I KONAČNO SAM DOBIO ZAJAM OD GĐE VLADIMIRE FRANKE. LEGITIMNI ZAJMODAVAC KOJI MI JE POMOGAO S KREDITOM, KAKO MI GOVORIMO, BOŽIĆNI ZAJAM JE DOSTUPAN I MOGU HRABRO REĆI DA JE OVO STVARNO I LEGALNO JER SAM TAKOĐER DOBIO SVOJ BOŽIĆNI ZAJAM OD NJE. ONA JE PRAVA BOŽJA ŽENA I IMAM 100% JAMSTVO DA I VI MOŽETE DOBITI SVOJ ZAJAM OD NJE. KORISTIM OVU PRILIKU DA PODIJELIM SVOJE SVJEDOČANSTVO I DA SVI ZNAM DA OVE GODINE POSTOJI IZLAZ KAKO MOŽETE DOBITI JEDNOSTAVAN ZAJAM OD FINANCIJSKOG ULAGANJA GĐE VLADIMIRE FRANKE. LJUBAZNO JE KONTAKTIRAJTE ZA SVE VRSTE KREDITA PUTEM E-MAILA: [email protected]