x

Zenica

Zenički NK Steel City poražen u 2. kolu Kupa FBiH!

Odigrana utakmica 2.kola seniorskog FBiH, u kojem su se sastali zenički kantonalni ligaš NK Steel City (Čelični grad) i prvoligaš NK Jedinstvo iz Bihaća. Pobjedu u ovom meču ostvarili su favorizovani gosti iz Bihaća, golovima u finišu utakmice.

REZULTAT: NK STEEL CITY – NK JEDINSTVO 2:4 (1:1);

 Strijelci: Haris Čajlaković u 40′, Sanjin Subotić u 70′ za Steel City, a Ensar Imamagić u 21′, Matija Bakić (2x) u 88′ i 90′, te Sanel Bajrektarević u 90’+1′ za Jedinstvo;

Utakmica je odigrana na „A“ terenu stadiona na Kamberovića polje po sunčanom vremenu, + 30* C, pred oko 250 gledalaca.

Službena lica na utakmici bili su: Glavni sudija Ernad Koman (Bugojno), pomoćnici, A1 Almir Huskić (Bugojno), A2 Amrudin Zaimović (Novi Travnik), 4.sudija Armin Kukić (Bugojno), delegat Admir Zilkić (Tešanj), posmatrač suđenja Admir Šehović (Sarajevo).

Sastavi ekipa:

NK STEEL CITY: Anel Suljić, Nedim Dubičić, Nermin Šišić, Haris Čajlaković, Bernad Imamović, Nasudin Smriko, Nermin Pašalić, Imran Hrustanović, Albin Biloglavić, Denis Imamović (cap), Hamza Karabegović. (Glavni trener Almir Karabegović, predstavnik kluba Jasmin Alajbegović);

Na klupi Steel Cityja: Adi Terzo (golman), Aldin Kubat, Ervin Sendić, Sanjin Subotić, Amar Vehabović, Muhamed Šut, Harun Tutumić, Mahir Jusić, Muhamed Kadrić.

 NK JEDINSTVO: Bilić, Stojnić, Imamagić, Kurić, Alibegović, Zarić, Alagić, Bajrektarević, Mizić, Hadrović (cap), Jaćimović. (Glavni trener Damir Borovac);

Nogometaši kantonalnog ligaša ZDK, Steel Cityja – Čeličnog grada iz Zenice danas su na stadionu Kamberovića polje u Zenici, teren „A“, u okviru 2.kola Kupa FBiH, dočekali tim Jedinstva iz Bihaća, člana Prve lige FBiH. Gosti iz Bihaća, golovima u finišu meča, spasili su se poraza, te su se plasirali u dalju fazu takmičenja u Kupu pobjedom rezultatom 2:4. Tako je završena bajka Zeničana, bihaćko Jedinstvo prolazi dalje u Kupu FBiH. Sa ovog meča donosimo i foto galeriju.

Inače, Steel City je klub koji je osnovan prije tri godine, a prije 20-ak dana su uspjeli osvojiti Kup ZDK, pobijedivši u finalu tim iz višeg ranga, Bosnu iz Visokog sa 2:1. U okviru 1. kola Kupa FBiH u Zenici su pobijedili Kolinu, također tim iz većeg ranga, te su se zasluženo našli u 2. kolu Kupa FBiH.

U 21. minuti ubačaj iz kornera s desne strane, golman domaće ekipe nije dobro procijenio let lopte, a igrač gostiju Ensar Imamagić glavom, iz blizine, pogađa za vodstvo Jedinstva 0:1.

Domaći nogometaši kreću svim silama po izjednačenje, do kojeg dolaze u 40. minuti. Nakon greške gostujuće odbrane, domaći napadač Haris Čajlaković sjajno šutira sa oko 15 metara s desne strane, te matira gostujućeg golmana za izjednačenje rezultata na 1:1, sa kojim se otišlo i na odmor.

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju gosti, ali domaća odbrana je danas funkcionisala veoma dobro. U 70. minuti rezervista Sanjin Subotić veoma lijepo pogađa u padu sa 10-tak metara nakon sjajno istrčanog kontranapada domaćeg tima, te donosi veliko slavlje ekipi Steel Cityja i vodstvo 2:1.

U 88. minuti nakon pritiska gostiju gol za izjednačenje 2:2 postiže Bakić.

Isti igrač dvije minute kasnije postiže svoj drugi gol. Minut kasnije još jedan gol u mreži domaćeg tima, gol je postigao Bajrektarević, koji i postavlja konačni rezultat današnje utakmice 2:4 za ekipu Jedinstva.

Jedinstvo će tako nastaviti svoj put kroz Kup BiH, dok se hrabri Zeničani opraštaju od ovog takmičenja, gdje su ove sezone postigle sjajne rezultate i pokazali veoma dobre partije.


.

.

..

.

.

Pahuljko  /  zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.