x

Zenvo 2023. lansira novi hibridni hiperautomobil s V12 motorom

Zenvo Automotive će 2023. godine otkriti potpuno novi, čisti V12 hibridni hiperautomobil, koji će imati do 10.000 obrta u minuti.

Dizajn se držao u tajnosti i pokazivao se samo potencijalnim kupcima prije svog javnog predstavljanja 2023. godine. Komercijalni šef Jens Sverdrup rekao je za "TopGear" da će hiperautomobil imati potpuno novu modularnu šasiju od karbonskih vlakana, novi mjenjač, ​​novi modularni V12 motor i električni pogon, sve dizajnirano i proizvedeno u kompaniji.



Motor će imati dva električna turbopunjača koji sami mogu proizvesti 1200 KS. Zenvo cilja od 1.500 KS do 1.800 KS, iako Sverdrup insistira da ne grade "automobile s brojevima", već one koji isporučuju "osmijehe po milji".
Motor će biti uparen s elektromotorom i automatskim mjenjačem s osam stepenova prenosa.



U planu su dvije verzije novog projekta. Jedan će biti hibrid u stilu GT-a koji bi potencijalno mogao imati električni motor na prednjoj osovini za pogon na sva četiri točka, iako je to još predmet rasprave. Drugi će automobil biti više usmjeren na stazu – iako je još uvijek legalan za drumsku vožnju – sa značajnom potisnom silom.
U svojoj najlakšoj specifikaciji, novi Zenvo cilja na težinu od samo 1.250 kilograma.



(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.