x

BIH ODLIČNO POČELA

"Zmajevi" pobjedom protiv Portugala započeli pretkvalifikacijski turnir za OI

Naši reprezentativci započeli su svoj put ka Olimpijskim igrama u teškoj utakmici protiv Portugalaca

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine započela je pretkvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Oni su u prvoj utakmici protiv Portugala upisali rezultatom 84:75 (17:24, 20:16, 21:14, 26:21).


Portugal je bolje krenuo u utakmicu i tokom prvog poluvremena češće su imali prednost. Svaku grešku "Zmajeva" kaznili su pogotkom za tri poena i odbrana linije za tri poena je bila velika boljka naše reprezentacije, a Travante Vilijams (Travante Williams) je to vrlo rado koristio.


Naše košarkaše u slabom šuterskom izdanju čuvao je ofanzivni skok i slobodna bacanja poslije pretprljenih faulova.

Džanan Musa i Luka Garza su sa nekoliko agresivnih poteza u prvom poluvremenu najbolji bili.


Naši košarkaši su se probudili u trećoj četvrtini i zategnuli odbranu.


Koristili su maksimalno, te njihova odličan skok u napadu i dobri procenti sa slobodnih bacanja su ih vratili u potpunosti u utakmicu.

Izgledali su u pojedinim momentima naši košarkaši kao da će moći prelomiti meč još u trećoj četvrtini, ali su se Portugalci stalno vraćali u utakmicu.


Najviše se tome mogu zahvaliti Rafaelu Lisboi koji, iako najmlađi, pogodio je nekoliko bitnih šuteva. Garza je pogodio nekoliko bitnih šuteva na kraju utakmice, a i Musa je odigrao odlično.

Naši košarkaši su se tek na kraju utakmice uspjeli odvojiti od protivnika i upisati veliku pobjedu.

Najefikasniji u reprezentaciji Bosne i Hercegovine bili su Jusuf Nurkić, Luka Garza i Džanan Musa. Musa je postigao 21, Nurkić 17, a Garza 15 poena.

Kod Portugalaca je najefikasniji bio Rafale Lisboa sa 22 poena, dok je Travante Vilijams postigao 19, ali većinu u prvom poluvremenu.

Naše reprezentativce sutra očekuje utakmica protiv domaćina Poljske, koja je u prvoj utakmici protiv slavila protiv Mađarske.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.