x

Osmina finala Kupa BiH

Zrinjski bez problema pobijedio Slobodu i plasirao se u četvrtfinale

Fudbaleri Zrinjskog plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na svom terenu pobijedili Slobodu sa 2:0 .

Zrinjski je bez većih problema prošao osminu finala protiv Slobode koja nije pružila veliki otpor u Mostaru. Klub s Tušnja imao je dobru šansu u 14. minuti preko Armina Hodžića, ali je Soldo odbranio njegov udarac.

Samo tri minuta kasnije sudija je svirao penal za domaće. Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Šovšić, ali je pogodio stativu. No, već tada se vidjelo da je samo pitanje trenutka kada će Zrinjski stići u vodstvo.

Domaći su poveli sa 1:0 u 27. minuti kada je Rugašević odlično centrirao s lijeve strane, a u petercu gostiju odlično se snašao Kunić koji je poslao loptu u mrežu. Za Kunića je ovo bio debitantski gol u dresu Zrinjskog.

Plemići su posao u ovom meču završili u 36. minuti. Ovaj put s nekih dvadesetak metara šutirao je Barišić, a lopta je zakačila jednog od igrača Slobode i završila u mreži za 2:0.

Zrinjski je i u drugom poluvremenu mogao do barem još jednog gola. Odličnu šansu imao je Kunić u 66. minuti kada je nakon fantastične akcije šutirao pored gola gostiju.

Sloboda je pokušala ublažiti poraz u finišu meča, ali je ostalo 2:0 za Zrinjski koji se tako plasirao u četvrtfinale Kupa BiH.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.