x

EVROPSKA LIGA

Zrinjski pred rasprodanim stadionom večeras dočekuje LASK

Plemići su već napravili historijski rezultat plasiravši se kao prva ekipa iz BiH u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja

FENA

Nogometaši Zrinjskog večeras će na svom terenu pokušati nadoknaditi zaostatak 1:2 iz prvog susreta playoff runde Evropske lige protiv austrijskog LASK-a.

Plemići su već napravili historijski rezultat plasiravši se kao prva ekipa iz BiH u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, a hoće li to biti drugo po snazi takmičenje - Evropska liga ili Konferencijska lige znat će se nakon večerašnjeg ogleda.

"U Evropi nema lakih protivnika"

- Moramo znati da u Evropi nema lakih protivnika, da igraš protiv protivnika koji su podjednaki ili bolji. Ono što moramo biti svi svjesni, da smo napravili izuzetan rezultat. Ponekad mi se čini da se to malo podcjenjuje ili uzima pod normalno. Ljudi svuda po svijetu igraju nogomet, imaju uvjete o kojima uopće neću pričati. Islanđani su imali uvjete, imaju natkrivenu dvoranu s umjetnom travom i pet terena s prirodnom travom, a mi podcjenjivački gledamo na to, što nije u redu. Jasno i glasno treba reći da je ovo velik rezultat, najveći u historiji kluba i to tako treba tretirati – istaknuo je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić u najavi utakmice.

Dodao je kako je LASK blagi favorit, ali da izvedbe njegove ekipe ovoga ljeta pokazuju da Zrinjski može igrati protiv svakoga.

Pitanje je mogu li se šanse iskoristiti

- Krenuli smo iz zaostatka i u Lincu i u Bratislavi, ali smo pokazali da možemo igrati i da ne odustajemo. Mislim da je to jako dobra stvar. Meni je drago što smo protiv Linca, koji je bolji od Slovana, pružili dobar otpor i da smo u nekim stvarima tijekom utakmice bili bolji. Sa svakim se može igrati, pitanje je samo mogu li se te šanse iskoristiti - istaknuo je Rendulić.

Utakmica Zrinjski - LASK igra se od 21 sat, a bh. prvak imat će veliku podršku s tribina s obzirom da je rasprodano oko 6.500 ulaznica, koliko je kapacitet stadiona u evropskim takmičenjima.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.