x

26. KOLO PREMIJER LIGE

Zrinjski savladao Željezničar rezultatom 2:0

Zrinjski sada ima 20 bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac

Fudbaleri Zrinjskog savladali su Željezničar 2:0, u prvom meču 26. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, na stadionu Bare u Čitluku.

Odlično su aktuleni prvaci Bosne i Hercegovine otvorili ovaj susret, te nakon samo jedanaest minuta igre stigli do prednosti.

Odbrana zaboravila na Bilbiju

Nemanja Bilbija doveo je ekipu Krunoslava Rendulića do vodstva. Asistenciju kod prvog gola upisao je Josip Ćorluka, koji je uputio centaršut sa desne strane, a loše je regovao Edin Cocalić.

Najboljem strijelcu PL BiH, nije bilo teško matirati na drugoj stativi Josipa Bendera.

Petnaest minuta kasnije, slobodan udarac izveo je Tomislav Kiš, a odbrana je zaboravila na Bilbiju, koji pogađa ponovo mrežu Željezničara za 2:0 i svoj 20. pogodak sezone.

Željezničar je razočarao u prvom dijelu, nisu uputili niti jedan šut u okvir gola Zrinjskog.

Prvi udarac u okvir gola sastav Nermina Bašića imao je tek u 55. minuti, kada je sa distance pokušao Nedim Mekić, međutim preslabo je to bilo da se savlada Marko Marić.

Željo peti na tabeli

Pet minuta kasnije, Mario Ćuže odlično je šutirao, ali njegov topovski udarac okrznuo je vanjski dio prečke Benderovog gola.

Imao je Bilbija priliku u 77. minuti kompletirati het-trik, nakon greške Cocalića, ali se vratio defanzivac sarajevskog tima i omeo napadača Zrinjskog da postigne gol.

Nekoliko minuta kasnije, stopostotna prilika za Zrinjski. Petar Sučić uputio je pravovremeni pas za Nikolu Mandiću, koji se našao sam pred Benderom, ali ga je nadmurio čuvar mreže gostiju i odbranio udarac.

Zrinjski sada ima 20 bodova više u odnosu na drugoplasirani Borac. Željezničar je ostao na petom mjestu sa 39 osvojenih bodova.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.