x

otkrivamo

Zvijezde uhapšene u hotelu branile se na saslušanju: Prijović se vadio na kćerku, a Ðani htio tetki da odnese lijek!

Zakon važi za sve Treći osnovni sud osudio na po tri mjeseca kućnog zatvora 10 osoba, među kojima i fudbalera i pjevače, koji su prekršili zabranu okupljanja za više od dvije osobe u zatvorenom prostoru.

Treći osnovni sud u Beogradu osudio je na po tri mjeseca kućnog zatvora desetoro uhapšenih koje je policija u petak zatekla u lobiju jednog hotela kako ispijaju piće. Za ostalih desetoro uhapšenih epilog nije bio poznat do zaključenja broja.

Među osuđenima, koji su prethodno u Trećem osnovnom tužilaštvu priznali da nisu poštovali zakon i da su uprkos zabrani okupljanja za više od dvije osobe u zatvorenom prostoru pili piće, kako je Kurir pisao, nalaze se pjevači narodne muzike Radiša Trajković Đani, Mitar Mirić, Đanijeva supruga Slađana, kao i njihov sin Miloš, ali i poznati fudbaler Aleksandar Prijović.

- Po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva 20 osumnjičenih je u petak zadržano. Svi saslušani u tužilaštvu priznali su krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije i s njima su zaključeni sporazumi o priznanju krivice na kazne kućnog zatvora od po tri mjeseca. Sud ih je potvrdio i istog dana su presude postale pravosnažne. Jedna osoba je u bjekstvu i za njom je raspisana potraga - potvrdila je za Kurir Ivana Milekić, portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu.

Inače, za ovo djelo zaprećena je manja kazna nego za kršenje samoizolacije, za šta slijedi tri godine zatvora.

Kako Kurir saznaje, sa slobode je puštena da se brani samo Đanijeva buduća snaja Nina Jezdimirović, jer je trudna.

- Tačno je sve što piše u krivičnoj prijavi, kriv sam, žao mi je. Ja sam toga dana nešto poslije 15 sati došao u hotel sa sinom da prijatelju donesem lijek, on je već bio negdje u hotelu, pa sam sjeo da ga sačekam i poručio piće. Došle su i moja žena Slađana i djevojka moga sina, i sjele za drugi sto - rekao je, kako saznajemo, Đani, tvrdeći da se pridržavao odluka Vlade tokom vanrednog stanja, ali da „nije stigao sve da ih isprati“.

On je tokom boravka iza rešetaka, prije nego što je potpisao sporazum, pokušavao da oraspoloži ostale uhapšene praveći šale na svoj račun, pa im je ponavljao čuvenu rečenicu „No Đani, no parti“.

Da je kriv, jer je mimo propisa koji su uvedeni zbog koronavirisa na javnom mjestu pio piće, priznao je i fudbaler Aleksandar Prijović, koji je, kao i ostali uhapšeni, prihvatio da provede tri mjeseca u kućnom zatvoru. On je rekao da mu je žao zbog svega što se dogodilo.

- Nisam imao namjeru da kršim zakon, svega sam se pridržavao, nisam znao da ne smijem da budem tamo. Otišao sam u hotel, poslije individualnog treninga, na ručak. Međutim, tog dana mi je kćerki bio rođendan i pošto mi je dok sam sjedio slučajno naišao prijatelj s djevojkom, pozvao sam ih da sjednu sa mnom, da ih počastim povodom rođendana - navodno je ispričao fudbaler.

Međutim, kako naš izvor otkriva, Prijović i još nekoliko gostiju lokala koje je policija uhapsila pokušali su da izbjegnu privođenje tako što su se naknadno prijavili kao gosti hotela.

- Vjerovatno su smatrali da kao gosti imaju pravo da borave na tom mjestu, pa su se neki od zatečenih skoro dva sata poslije upada policije prijavili telefonom ili preko sajta Buking i rezervisali sobe, ali im to nije pomoglo - kaže naš sagovornik.

On dodaje i da je pjevač Mitar Mirić, koji je kasnije priznao krivicu, u prvi mah tvrdio da je u lokal došao samo nakratko kako bi uzeo naručenu hranu.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.