x

Zvuci Rock’n’rolla odjekivali Vitezom zahvaljujući bendu Nemoguće vruće! (Foto)

Bend Nemoguće vruće održao je svirku pred punim objektom "Kod crnog mačka" u Vitezu.

Muzičari su atmosferu zagrijavali domaćim pjesmama, ali su predstavili i svoje autorske kao i nekolicinu stranih hitova.

Nemoguće vruće je bosanska pop-rock grupa iz Zenice koja datira iz 1986. godine. Vrlo brzo po osnivanju postaje najbolji, a tada jedini zenički rok bend.

Grupu je u junu 1988. godine (datum debitantskog albuma) osnovao njen frontmen, tada mladi pjevač i 23-godišnji student Mladen Vidović. Grupa je od osnivanja imala sedam članova, tinejdžera. Nemoguće vruće karakterizira nedostatak uobičajenog obilja poznate "sarajevske pop-rock škole" u muzici i stihovima, odnosno nema folk elemenata, njihova muzika je također donekle "sweet pop".

Zenička grupa je bila aktivna od 1986. do 1990-ih kada su se raspali zbog rata u BiH. Članovi grupe su se 16. aprila 2011. godine ponovo okupili (nakon 23 godine pauze) u Zenici na uzvratnom koncertu – mjesto nastupa bio je restoran „Tapas“ (bivša „Kasina“); 25. novembra (Državnost BiH) Dan) 2011., ponovo su se okupili na uzvratnom koncertu u Sarajevu – mjesto nastupa bio je klub „Cinemas-Sloga“.

Dana 21. marta 2015. godine Nemoguće vruće održale su koncert u Areni Zenica, u sklopu 20. međunarodnog festivala "Zeničko proljeće" (RETROMANIA Zenica 2015) kojim je obilježeno 50 godina rock scene. Nastupali su sa ostalim zeničkim muzičarima: Extra 2000, Rima bend, The Badmakers, Ze selekcija, Gong i Taxi bend.

Lovrić i njegov bend su 27. jula 2019. godine održali 1,5-satni live nastup na zeničkom gradskom trgu – kao jedan od mnogih koncerata tokom Zenica summer fest 2019 (treća glavna emisija ovog festivala). Izveli su, između ostalih pjesama, pjesme benda s kojim se ponekad miješaju – Ritam Srca.

.

.

.



.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko     

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.