x

Aleksandra Džidža Stojković: Ja sam 100 % Hercegovka!

Aleksandra Džidža Stojković uskoro će predstaviti javnosti novu pjesmu, za koju joj je tekst pisao Dragan Brajović Braja, a muziku i aranžman "Atelje Impuls", dok produkciju potpisuje njen otac Dragan Stojković Bosanc. Pjesma je u bržem ritmu, i potpuno drugačija od onoga što je radila do sada. 

- Pjesma je brza, bugarski fazon. Mislim da sam je dobro iznijela i da će me publika prihvatiti u tom brzom maniru - kazala nam je Džidža.  

Uz novu pjesmu i stil, Džidža predstavlja i novi stajling. Za njega je, "kriv", niko drugi nego njen veliki prijatelj Aleksandar Kapriš, koji je i tokom učešća u "Zvezdama Granda" brinuo o njenom izgledu. Ovoga puta kritike su više nego pozitivne. Uspio je izvući seksipil na površinu, produžiti joj kosu, a ona se izborila sa nekoliko kilograma viška, te svoju liniju dovela do savršenstva. 

Odlična promjena. Valjda nećeš više kratiti kosu?

- U skorije vrijeme neću sigurno, ali kod mene se to nikad ne zna...  

 

Da. Uvijek si puna iznenađenja. Koja nas sada očekuju na novom albumu, i kada on uopšte izlazi?

-  Pa ja bih najviše voljela da mogu da snimim odmah album ali prosto mislim da je ovo sa singlovima trenutno aktuelno i za sad ostajemo tako.... Aaaa iznenađenje tek slijedi, za premijeru novog singla, nešto čemu ja preferiram i mislim da je to i publika kod mene zavoljela. 

 

Iako si u svijet estrade mogla ući preko oca, ipak si htjela stati rame uz rame sa svojim kolegama i takmičiti se za svoje mjesto na "Zvezdama Granda". Zašto nisi iskoristila tu mogućnost?

- U takmičenje sam ušla jer sam željela da me publika na takav način upozna, kao nekog ko se, po meni, na pravi način bori za svoje mjesto na estradi. Drgan je to podržao svakako i mislim da nismo pogriješili. 

 

Je li ti smetalo što Bosanac sjedi u žiriju? 

- Nije mi smetalo, čak mi je to bio izazov jer oboje znamo mnogo o muzici i prosto sam željela da uđem u raspravu sa njim ali eto nismo... I to mi je žao.  

 

Misliš li da nije bilo njega da bi dalje dogurala, jer evidentno je da si za kratko vrijeme osvojila sve i glasom i stasom?

- Malo mi je što se tiče publike odmogao jer su mislili da je namješteno i da prolazim zbog njega a zapravo nije bilo tako. Ja sam sasvim zadovoljna sa onim što sam do sada uradila. 

 

Možda ti je kod glasova odmogao, ali ti je ipak pomogao oko dueta sa Halidom Bešlićem. 

- Jaooo duet..... Ja moram da kažem da sam presretna zbog cijele te priče... Prvo, Halid, mislim ja ga zovem čika Halid je čovjek koga ja znam od malih nogu i neko uz čije sam pjesme rasla a danas ih često pjevam na svojim nastupima. Taj duet je nešto što meni zasita mnogo znači i nešto što će sigurno obilježiti moj početak karijere.

 

Jesi li i ti imala tremu ili si kroz druženja sa pjevačima, jer su ti gotovo svi prodefilovali kroz kuću, "na neki način "ugasila njihov sjaj"...

- Moram da kažem da na premijeri pjesme, iako se pjevalo na plejbek ja sam imala neviđenu tremu... On je velika zvijezda, i treba stati pored tako velike zvijezde i pjevati, pa makar to bio i plejbek! Jedno je druženje jedno je pjevanje. Inače, obožavam ga i uvijek ću biti zahvalna na ovome svemu. Ovu pjesmu sam morala ovjekovječiti slikom te smo snimili spot koji će uskoro biti premijerno prikazan...a tu će se vidjeti da smo Halid i ja savršeni glumci.  

 

Otac ti je Bosanac. Koliko se ti osjećaš Bosankom?

- Dragan je Bosanac, a ja sam 100% Hercegovka!

 

Bila si i na "Farmi". Šta te najviše, i ko nervirao tamo? 

- Na "Farmi" me uzasavala prljavština, ljudska zavist i zloba. Više njih me nerviralo jer sam znala da foliraju i da su željni slave. Takvih ljudi se klonim u životu. A klonila sam ih se i na "Farmi".

 

Da li bi ponovo bila dio nekog rijalitija?

- Ne bih više. Moj život je rialiti sam po sebi. 

 

Mnogi su mišljenja da na takve projekte ulaze bolesni ili neostvareni ljudi, željni slave i publiciteta, propali pjevači, glumci, sportisti.... 

- Pa ja sam ušla na "Farmu" pa nisam ništa od toga navedenog.... Svakakvi profili ulaze i po meni je to ok. 

 

Iako se ne može zanemariti tvoj rad, nekako je jedno vrijeme u centru bio tvoj privatni život i tvoje ljubavi...Prvo Miloš Brkić...a onda Marko Vanilla... 

- Hmmmm.... Jako dobri momci, fini momci, željni uspjeha. Želim im puno sreće u daljem radu. Ipak, nismo nikako na istim talasnim dužinama... 

 

Je li neko novi osvojio tvoje srce?

- Moje srce je osvojeno. Daleko je odavde ali uvijek blizu....

 

tekst: expressmag

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.