x

Belgija narednog mjeseca protiv BiH napada rekord!

Belgijska fudbalska reprezentacija plasirala se sinoć na Svjetsko prvenstvo i sada ima priliku da sruši sopstveni rekord.

Belgija je pobjedom nad Grčkom (2:1) osigurala prvo mjesto, pa rasterećeno gostuje Bosni i Hercegovini narednog mjeseca. Ipak, imat će izabranici Roberta Martineza jedan dodatni motiv prije duela s BiH.

 

Oni će, naime, tražiti rekordnu 12. utakmicu bez poraza u nizu, čime bi srušili vlastiti rekord. Guy hys i Walter Meeuws su ranije vodili Belgiju do 11 mečeva bez poraza, od septembra 1988. do istog mjeseca 1989. godine, baš kao i Georges Leekens od septembra 2010. do septembra 2011. godine.

 

Tim kojeg vodi Martinez, a u kojem je veliki broj vrhunskih fudbalera, ima priliku da protiv BiH ostvari rekordnu 12. uzastopnu utakmicu bez poraza u svim mečevima.

 

Seriju je Belgija počela na Kipru (3:0) početkom septembra prošle godine, a onda su uslijedile pobjede nad BiH (4:0), Gibraltarom (6:0), Estonijom (8:1), remi s Holandijom (1:1 prijateljska), Grčkom (1:1), Rusijom (3:3 prijateljska) pa pobjede nad Češkom (2:1 prijateljska), Estonijom (2:0), Gibraltarom (9:0) i Grčkom (2:1). 

 

Posljednji put su Crveni đavoli poraženi sa 2:0 od Španije u prijateljskom meču, koji je odigran 1. septembra 2016. godine.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.