x

ŠPANSKO PRVENSTVO

Video / Procijenite sami: Da li je Real oštećen u gradskom derbiju protiv Atletika

Sudac Havijer Rohas se samo kratko konzultovao s VAR sobom preko slušalice i nastavio igru

Atletiko Madrid je sinoć u gradskom derbiju savladao Real rezultatom 3:1. "Jorgandžije" su povele već u 4. minuti preko Alvara Morate koji je iskoristio asistenciju Samuela Line. Već u 18. minuti bilo je 2:0, a dodavanje Saula u gol je pretvorio Antoan Grizman (Antoine Griezmann).

Real se vratio u 35. minuti preko Tonija Krosa (Kroos), ali to je sve što su "Kraljevi" uspjeli napraviti na večerašnjoj utakmici. Već na startu drugog dijela ponovo pogađa Alvaro Morata i baca svoj bivši klub na koljena.

No, ono što je obilježivo ovaj meč je sporna situacija pred kraj prvog poluvremena. Do kraja poluvremena Modrić je požutio zbog prigovora sucu, no situacija će sigurno ostati predmet rasprave dugo nakon utakmice.

Naime, u 45. minuti Alaba je šutirao na ubačaj s lijeve strane, lopta je pogodila stativu, da bi je Kamavinga ugurao u gol. Ipak, pogodak je poništen nakon što je podignuta zastavica zbog ofsajda, no na osnovu snimke se činilo da Austrijanac nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Antonio Rudiger, koji se također našao na skoku, zaista jest bio u ofsajdu, ali čini se da nije imao kontakt s loptom.

Sudac Havijer Rohas se samo kratko konzultovao s VAR sobom preko slušalice i nastavio igru. Modrić mu je prigovorio zbog odluke, zbog čega je dobio žuti karton.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.