x

Chelsea pušta Begovića u bivši klub pod jednim uslovom!

Chelsea je spreman na prodaju Asmira Begovića u Bournemouth samo ukoliko pronađe adekvatnu zamjenu, prenosi ugledni Sky Sports. 

Bh. reprezentativac se nije uspio izboriti za `jedinicu` Chelseaja pored Thibauta Courtoisa, a obzirom da je u najboljim golmanskim godinama, jasno je da se ne miri svojim statusom i voljan je tokom januara promijeniti klub.

 

Za Begovića (29) je prije nekoliko dana stigla ponuda od 10 miliona funti iz Bournemoutha i naš golman bi u ovaj klub mogao da pređe samo pod jednim uslovom. Kako navodi Sky Sports. čelnici Chelseaja su spremni na prodaju samo ukoliko dovedu zamjenu, a na vrhu liste želja našao se Tim Krul.

 

Krul je branio redovno za Newcastle sve dok nije doživio povredu nakon koje je izgubio mjesto. Na Stamford Bridgeu smatraju da je ona prošlost, te da bi mogao biti pristojna zamjena Thibautu Courtoisu. 

 

Ukoliko na kraju Begović završi u Bournemouthu, to bi mu ujedno bio i povratak u klub u kojem je 2007. godine boravio na posudbi. Branio je na ukupno osam utakmica. 

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.