x

Da li su ovo dobre vijesti za pristalice Arsenala?!

Arsenal ovog ljeta nije mnogo poslovao, pa su u London stigla samo nova dva imena Sead Kolašinac i Alexandre Lacazette, međutim oni su novac odlučili na drugi način trošiti.

Ekipa iz sjevernog Londona na početku sezone bilježi loše rezultate, a navijači kao najvećeg krivca vide Arsena Wengera i žele da on napusti klupu Topnika.

 

Naravno, njihova želja se ove sezone neće ostvariti, jer Wenger ostaje na kormilu Topnika, bez obzira na nezadovoljstvo.

 

Već je poznato kako je eru Wengera obilježila gradnja novog stadiona Emiratesa, ali i osvajanje zlatnog trofeja engleske Premier lige.

 

Navodno, vlasnici Arsenala su odlučili svoje novce uložiti u proširenje stadiona, postavlja se pitanje kako će ove infomacije prihvatiti pristalice Topnika, koje su iznervirane zbog slabog ljetnog prijelaznog roka.

 

Novac u igrače nisu ulagali, ali za proširenje stadiona su spremni trošiti.

 

London Evening Standard prenosi kako je Arsenal u pregovorima sa vijećem Islington distriktom u Londonu u kome se nalazi Emirates.

 

Kako izvještavaju, Arsenal ima namjeru da od vijeća dobije dozvolu za proširenje stadiona.

 

Kapacitet stadiona je tokom godina pao ispod 60 hiljada zbog raznih projekata kao što su poboljšanje pristupa sjedećim mjestima i objekti za navijače sa posebnim potrebama, međutim ne postoje informacije na koji način i za koliko mjesta bi Emirates trebao biti proširen. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.