x

Daniel Kajmakoski: Falit će mi glasovi iz Bosne i Hercegovine!

Ovih dana boravi u Makedoniji gdje radi na pripremama za ovu veliku evropsku muzičku smotru te se sprema da otputuje u grad u koji već godinama živi u kojem će na 60. ``Evrosongu`` braniti boje svoje zemlje Makedonije

Već sa prvim pojavljivanjem na muzičkom takmičenju ``X Factor`` znalo se da će šarmantni Makedonac Daniel Kajmakoski visoko pozicionirati. Naslučivala se i pobjeda ali konkurencija je bila jaka te se do zadnjeg nije baš znalo. Ali zvijezde su mu se naklonile i postao je prvi pobjednik ovog sve popularnijeg takmičenja.

 

Sa svojim mentorom Željkom Joksimovićem snimio je duet ``Skoplje-Beograd`` koji je popularnost stekao ne samo u ovim gradovima već u svim u cijelom regionu. Međutim, pobjeda mu je trebala donijeti i snimanje albuma, ali sve što mu je obećano, nije se dogodilo.

 

I kad se mislilo da je ovaj momak nestao, te da se nakon pobjede vratio u Beč i svom starom građevinskom poslu, on je pokazao da ``mirna voda brijegove valja`` te na muzičku scenu ponovo ušao na velika vrata. Naime, na Skopskom festivalu gdje se birao makedonski predstavnik za ``Evrosong``, predstavio se pjesmom ``Autumn leaves``, švedskog autora Joakima Persona i ponovo odnio pobjedu.

 

Ovih dana boravi u Makedoniji gdje radi na pripremama za ovu veliku evropsku muzičku smotru te se sprema da otputuje u grad u koji već godinama živi u kojem će na 60. ``Evrosongu`` braniti boje svoje zemlje Makedonije.

 

 A on i ne krije da je ovo više od snova koje je sanjao i da je izuzetno sretan što će boje svoje zemlje braniti baš u gradu u kom je odrastao.

 

- To je fantastičan osjećaj i o tome sam mogao samo da sanjam. Austrija i Makedonija su zemlje koje najviše volim i zauzimaju značajno mjesto u mom životu i srcu. Imao sam šest godina kada sam se preselio u Beč i sada se tamo vraćam na velika vrata, kao učesnik ``Evrosonga``.

 

 S obzirom na činjenicu da je do sada učestvovao na dva muzička takmičenja i oba puta pobijedio, ne krije da se nada i trijumfu i na ``Evrosongu``.

 

 - Naravno da svaki takmičar želi da pobijedi. I ja idem u Beč sa takvim očekivanjima. Nikad neću reći da Makedonija ne može da trijumfuje na ``Evrosongu`` i da je sve to dio nekakve politike. Morate da vjerujete u pobjedu, ali od sebe, prije svega, očekujem da na sceni pružim maksimum. Gledaću i da što više uživam i da ovaj trenutak iskoristim za nova iskustva. I nova poznanstva a kad spominjem poznanstva žao mi je što Bosna i Hercegovina ove godine nema svog predstavnika jer vjerujem da bi se lijepo družio sa vašim predstavnikom, da bi bili pozitivna konkurencija i glasali jedan za drugog - kaže Kajmakoski.

 

Na osnovu onoga što je do sada čuo o svojoj konkurenciji, kaže da će biti ``tijesno``, te da je ona izuzetno jaka, ali da ove godine nema tipičnih ``evrovizijskih`` kompozicija, već hitova koji brzo ulaze u uši.

 

 - Čuo sam sve pjesme i mogu da nabrojim 10 potencijalnih pobjednika. Odličnu pjesmu imaju Italija, Švedska, Australija i Srbija. Sjajna je i kompozicija Bjelorusije, predstavnici Litvanije su nenormalno dobri, ali ne smijem da zaboravim ni Španiju, Maltu, Njemačku i Dansku - kazao je mladi pjevač.

 

Mnogi su očekivali da će Danial Kajmakoski na Eurosong izaći sa Joksimovićevom pjesmom, jer on se može ubrojati među rekorderima u predstavljanju njegovih pjesama, no to se nije desilo.  No, mladi pjevač kaže da nikakvog posebnog razloga nema što mu Željko nije uradio pjesmu, jednostavno se tako namjestilo, ali definitivno podržava ono što on radi i njihova saradnja se definitivno nastavlja. 

 

- Kada sam pobijedio na nacionalnom izboru Joksimović mi je napisao u poruci da je pjesma sjajna i poželio mi sve najbolje. To mi mnogo znači i velika mi je želja da na prvom radim sa njim. Ne znam koliko je zauzet i da li je to izvodljivo, ali se nadam da će pristati - kaže šarmantni pjevač.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.