x

Dragan Perić: Džeko bi mogao biti spreman za Vels!

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer se okupila u Trening-centru Nogometnog saveza BiH, gdje je zvanično počela pripreme za dvije posljednje utakmice kvalifikacija za EURO.

Zmajevi u subotu 10. oktobra na Bilinom polju igraju protiv reprezentacije Velsa, lidera grupe B, a tri dana kasnije tim Mehmeda Baždarevića gostuje kod Kipra.

 

U Zenicu su stigli svi igrači na koje selektor računa, izuzev Emira Spahića, koji će se saigračima priključiti danas i Semira Štilića, koji je jučer imao utakmicu.

 

Prije današnjeg treninga pred medije su izašli pomoćnik selektora Dragan Perić, napadač Vedad Ibišević i povratnik u redove Zmajeva, Sejad Salihović.

 

Prisutne je najviše zanimao zdravstveni bilten Zmajeva, prije svega stanje kapitena fudbalske reprezentacije BiH, Edina Džeke i prvotimca Lazia Senada Lulića.

 

-Sa Džekom smo stalno u kontaktu. On danas ima posljednji pregled s loptom i prema našim informacijama mogao bi biti na raspolaganju stručnom štabu za utakmicu s Velsom - kazao je Dragan Perić.

 

Pomoćnik selektora  dodao je da je igra Velšana detaljno analizirana, kao ni da najveća zvijezda Velsa, Gareth Bale, na Bilinom polju neće imati striktnog čuvara.

 

-Pregledali smo sve snimke njihovih utakmica. Stručni štab je u Zenici od petka, detaljno smo analizirali njihovu igru. Gareth Bale neće imati posebnog čuvara. Igrat ćemo zonsku odbranu - dodao je Perić.

 

Za utakmicu protiv Velsa mogao bi biti spreman i Lulić, koji je danas trenirao s kolegama iz reprezentacije.

 

Vedad Ibišević posljednjim golovima za Herthu obradovao je mnoge navijače širom BiH. Upravo bi Plavooki bombarder mogao biti jedan od najjačih aduta Mehmeda Baždarevića na subotnjem meču.

 

-Očekujem tešku utakmicu. Igramo protiv lidera u našoj grupi i ekipe koja je najviše iznenadila u dosadašnjem toku kvalifikacija. Imamo problema s povredama, ali suguran sam da možemo do pobjede, što je naš jedini cilj- rekao je Vedad Ibišević, pozvavši navijače da Zmajevima pruže podršku, koja im je, kako je kazao, potrebnija nego ikad.

 

Povratnik u reprezentaciju, Sejad Salihović, smatra da Zmajevi imaju kvalitet da dođu do tri boda protiv neugodnog protivnika.

 

-Drago mi je da sam ponovo u reprezentaciji. Trebamo gledati da pobijedimo ovu utakmicu, to je najbitnije. Vels je jaka ekipa, ali mislim da imamo kvalitet da  uz podršku navijača dođemo do tri boda, kazao je Salihović.

 

Reprezentacija Bosne i Hercegovine danas očekuje još jedan trening, koji će biti zatvoren za javnost.

 

tekst : faktor

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.