x

Dženan Jahić: Nisam više sa Nadiyom!

Njoj sam posvetio pjesmu „Nađa``,a bila je u mojim spotovima „Ajša`` i „Hayra``

Dženan Jahić slovi za svestranog umjetnika koji se može pohvaliti vrsnim znanjem kako u muzici, tako i u plesu. Pored toga, ovog ljeta je diplomirao na Medicinskom fakultetu u Sarajevu. 

 

Ovih dana Dženan opet sarađuje sa Halidom Bešlićem i Jasnom Gospić, tako da je sretan zbog nove prilike da bude u blizini starijih kolega. 

 

Otkriva nam detalje vezane za novu saradnju, ali i kako više nije zaljubljen u plesačicu Nadiyu Bychkovu.

Dragocjeno iskustvo 

 

Imponuje li saradnja sa Halidom Bešlićem?

- Itekako! Želim istaći da sam radio muziku i tekst za četiri nove pjesme na svom prvom albumu ``Film`` 2008.godine, tako da je u meni uvijek postojao taj stvaralački duh. Međutim, 2013.godine dogodilo se nešto nevjerovatno. 

Halidu Bešliću sam u prolazu otpjevao pjesmu ``Kad si disala za mene`` koja mu se veoma dopala. Iskreno,nisam vjerovao da će se to realizovati. Kada sam pogledao omot albuma ``Romanija`` bio sam mnogo sretan i ispunjen jer volim da komponujem i pišem tekstove. Pjesma se svidjela ljudima i otvorila mi čudesna vrata. 

 

Koliko si naučio od Halida i Jasne, sa kojom si radio na pjesmi ``Boja maline``?

- ``Boja masline`` je prekrasna pjesma koju je Jasna donijela impresivno. U spotu sam malo i zaplesao sa njom. Halid i Jasna su vrhunski umjetnici. Družiti se sa njima i učiti od njih je dragocjeno iskustvo.

 

Spojio si njih dvoje, te oni snimaju novu pjesmu?

- Pjesma se zove ``Samo jednom`` i snimana je u studiju Marina Meštrovića. Halid i Jasna putuju sa Hayat produkcijom u Istanbul gdje će ekranizirati pjesmu. Ovakve stvari se dešavaju samo jednom  u životu tako da sam naziv ima posebnu simboliku.Ta pjesma će postati veliki hit.

 

Imaš li još nekih planova kada je u pitanju saradnja?

- Ono što mogu ekskluzivno da otkrijem je da sam uradio pjesmu Nihadu Alibegoviću, ali više o tome ću otkriti uskoro. Nihad je sjajan čovjek i pjevač, tako da sam sretan što sarađujem sa njim.

 

Ko su tvoji najbolji savjetnici?

- Moji roditelji. Pored njih, u posljednje vrijeme mnogo mi je pomogao Željko Samardžić. Međutim, želio bih izdvojiti Armina Šakovića koji mi je dao početni impuls onda kada sam postajao momak prije desetak godina. Od njega sam naučio mnoge stvari, i to što sam danas uspješan kao tekstopisac i kompozitor zahvaljujem prije svega njemu. On je usadio u mene neki poseban kod.

 

Gradiš karijeru strpljivo i bez skandala. Kako ti polazi za rukom?

- Treba izablansirati privatni život i posao. Ne volim skandale i nemam potrebu za njima. Neki skandalčić dolazi u obzir, ali ništa pretjerano ni vulgarno, tako da sve što radim, radim sa nekom mjerom. Postoji toliko drugih načina da se dođe do publike.

Ljubav se ugasila

 

Mnoge tvoje kolege skandalima grade karijeru. Da li je na taj način danas lakše biti primjećen?

- Moj put jeste duži, ali dugoročno bolji, mada se nikada ne zna.Svako gradi svoj put onako kako misli i osjeća. Ja imam svoj način.

 

 Da li ti na nastupima djevojke bacaju grdunjake i slične predmete?

- To djevojke i žene rade na koncertima Zdravka Čolića, bacaju tangice i grudnjake, igračke i slično, ali nema u tome ništa loše.To je simpa i sexy!

 

Kakvo je tvoje emotivno stanje i jesi li zaljubljen? U nekoliko navrata se pisalo o tvojoj vezi sa plesačicom Nadiyom Bychkovom?

- Nisam više sa Nadyiom. Njoj sam posvetio pjesmu ``Nađa``, a ona je bila u mojim spotovima ``Ajša`` i ``Hayra`` i to je ono što ljudi znaju. Ostali smo u dobrim odnosima, ali ljubav se ugasila.

 

Možemo li da raspišemo konkurs za novu djevojku?

- Pa možemo da pokušamo ako ima zainteresovanih. Volim da upoznajem nove djevojke.

 

Da li bi ušao u neki rijaliti šou?

- Ne,nikada!.Ne razumijem to baš najbolje. Nisam ukupno dva minuta gledao takve programe. Stvarno nisam u toj priči. Čak nemam šta ni reći oko toga.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.