x

Emotivni oproštaj Francesca Tottija: Teško mi je ostaviti iza sebe sve što sam gradio 25 godina!

Francesco Totti je danas odigrao posljednji meč u dresu Rome. Vučica je u okviru posljednjeg 38. kola italijanske Serie A ugostila Genou. Ova dva kluba igrali su jubilarni 100. okršaj u italijanskom elitnom razredu, a krajnji rezultat bio je 3:2 za domaće koji su pobjedom izborili direktan plasman u Ligu prvaka.

Čitava utakmica bila je u fokusu legendarnog kapitena Rome koji je meč počeo s klupe. U trenucima izlaska na ispunjeni Olimpico novinari su okupirali ``desetku Rome`` koji je uz ovacije pozdravio navijače na tribinama.

 


T-emocije by clipsbh

Kapiten Vučice je po 784. put nosio dres Rome. U igru je ušao u 54. minuti umjesto Salaha. Dočekan je aplauzom, a već u prvom kontaktu s loptom asistirao je za Džeku koji je izblokiran. Utakmica je završena u trenucima kada je lopta bila kod Tottija za veliko slavlje i ovacijama ikoni Rome.

 

Jedan klub, 25 godina vjernosti, 307 golova i 197 asistencija upisao je legendarni Totti. Francesco je rođen 27. septembra 1976. godine u glavnom italijanskom gradu, a sa Olimpica je Princ Rima otišao u suzama.

 

Nakon utakmice Totti nije mogao sakriti emocije, a i navijači rimskog tima su plakali. Dobio je uramljeni dres Rome sa brojem deset. Erupcija emocija bila je u trenucima kada je zagrljen plakao sa svojom djecom. Niko nije mogao sakriti suze... U društvu supruge i djece obišao je posljednji krug na Olimpicu. Na centru stadiona bio je veliki dres Rome sa brojem deset, a za kraj je ostavio najvatreniju južnu tribinu i bilo je posebno. Dobio je Totti poklon od igrača koji mu je predao De Rossi.

 

``Došao je momenat za koji sam se nadao da nikada neće doći. Emotivno sam doživio sve što se pisalo o meni. Teško mi je ostaviti iza sebe sve što sam gradio 25 godina. Hvala navijačima na podršci tokom čitave karijere``, istakao je Totti.

 


T-oproštaj- by clipsbh

Član prvog tima Rome Francesco je od 1992. godine, a prošao je i sve selekcije reprezentacije Italije. Debitovao je u dresu Vučice 28. marta 1993. godine protiv Brescie. S klubom je osvojio Scudetto 2001, Kup Italije 2007. i 2008, a Superkup Italije 2001. i 2007. godine.

 

Igrajući za reprezentaciju je postao prvak Evrope s U21 timom 1996, osvojio je Mediteranske igre s U23 reprezentacijom 1997. godine, a potom i Svjetsko prvenstvo 2006. godine kada se oprostio od dresa reprezentacije.

 

Današnji datum pamtit će se dok bude ljudi u Rimu zbog njegovog ``Princa``, a pamtit će ga i čitaoci dnevnika ``vječnog`` grada, koji je u čast legendi promijenio ime.

 

Kakav je to događaj za Vučicu, Rim i Italiju pokazuje i odluka ``Il Tempa`` da za ovaj praznični dan promijeni ime prvi put poslije 73 godine postojanja. Naziv rimskog dnevnika danas glasi ``Il tempo di Totti``, a naslovna strana je u znaku Romine legende.

 

Rijetki su igrači u današnjem nogometu koji su nosili dres jednog kluba. Premda je Totti imao ponudu Reala iz Madrida, odbio je. Ostao je uz rimsku vojsku, do kraja...

 

Izvor: Klix.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.