x

Legendarni Kaká zavšio karijeru: Oče, ovo je bilo mnogo više nego što sam mogao zamisliti...

Bivša zvijezda Milana i Seleçãoa na društvenim je mrežama objavio kako se, nakon isteka ugovora s Orlando Cityem, okreće novom poglavlju svog života

Brazilska legenda Ricardo Izecson dos Santos Leite, poznatiji kao Kaká (34), objavio je kraj svoje nogometne karijere nakon što mu je ranije ove godine istekao ugovor s američkim Orlando Cityem.

Svoje zbogom nogometu veznjak je objasvio na twitteru i instagramu.

U emotivnom statusu, proslavljeni igrač Milana je napisao:

``Oče, ovo je bilo mnogo više nego što sam mogao zamisliti. Hvala Ti! Sada sam spreman za novo putovanje. U Isusovo ime. Amen!``, poručio je Kaká u svom stilu.

Posljednji osvajač Zlatne lopte prije ere Messija i Ronalda u svojoj je bogatoj 17-godišnjoj karijeri podigao trofej Lige prvaka s Milanom te se okitio naslovom prvaka svijeta s brazilskom izabranom vrstom.

Kaká je karijeru započeo u Sao Paulou nakon čega 2003. godine prelazi u Milan gdje će se kroz godine isprofilirati kao legenda rossonera pomogavši klub u osvajanju domaćeg prvenstva i europske krune.

Potom se Brazilac odlučio za transfer u redove Real Madrida, iako su postojale i ozbiljne ponude za odlazak u Manchester City. Međutim, u redovima los blancosa se nije uspio nametnuti te slijedi kratkotrajni povratak u Milan u sezoni 2013/14 prije potpisivanja ugovora s američkim Orlando Cityem.

Za MLS momčad s Floride, Kaká je odigrao tri sezone nakon kojih se odlučio umiroviti.

Na reprezentativnom planu, nastupio je 92 puta za svoju izabranu vrstu okitivši se titulom svjetskog prvaka u Japanu i Koreji 2002. godine.

Briljantnu karijeru Kaká je završio u 35. godini života.

 

Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.