x

Newcastle se ekspresno vratio tamo gdje pripada!

Newcastle je večerašnjom pobjedom od 4:1 nad Prestonom dva kola prije kraja Championshipa osigurao povratak u Premier ligu.

Nakon što su popularne Svrake prošle godine napustile elitni rang engleskog fudbala, na čelu sa Rafom Benitezom je ekspresno osiguran povratak u odabrano društvo, kojem Newcastle objektivno i pripada.

 

Večerašnji meč počeo je sjajno za Newcastle, koji je u 7. minuti preko Pereza poveo sa 1:0. Samo sedam minuta nakon toga, Hugill je poravnao na 1:1, da bi u posljednjim trenucima prvog poluvremena Atsu pogodio za 2:1.

 

Trenutak koji je odlučio večerašnju utakmicu desio se u 64. minuti kada je fudbaler Prestona Gallagher skrivio jedanaesterac i dobio crveni karton. Ritchie je najstrožiju kaznu pretvorio u vodstvo Newcastlea od 3:1, da bi konačnih 4:1 u 67. minuti postavio Perez.

 

Newcastle se nakon 44 kola nalazi na drugom mjestu Championshipa sa 88 bodova, četiri manje od prvoplasiranog Brightona a sedam više od Readinga koji je na trećem mjestu.

 

Newcastle bi matematički osigurao Premier ligu čak i da je večeras remizirao, ali je pobjedom samo potvrdio da će se na kultnom St. James Parku naredne sezone ponovo igrati Premier liga.

 
Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.