x

Neymaru prijeti zatvor i milionska novčana kazna!

Brazilski reprezentativac Neymar morat će na sud nakon što je odbačena njegova posljednja žalba na optužbe zbog korupcije povezane s njegovim transferom iz Santosa u Barcelonu 2013. godine.

Osim Neymara, tužbe su uložili Barcelona, Santos i kompanija koju vode Neymarovi roditelji, ali sve su odbačena i sada slijedi suđenje.

 

Investicijska grupa DIS tvrdi da joj pripada 40 posto novca od transfera u kojem je Barcelona dovela Neymara iz Santosa, a na tužbu se odlučila jer je dobila samo malu odštetu dok je ostatak novca pripao optuženim stranama.

 

Špansko tužilaštvo od Nacionalnog suda u Madridu za Neymara i njegovog oca traži kaznu od dvije godine zatvora i novčanu kaznu od 10,6 miliona dolara, od Barcelone devet, a od Santosa sedam miliona dolara kazne.

 

DIS tvrdi da je 2009. godine platio 1,4 miliona eura za 40% prava na Neymara, a iz te grupe poručuju da su uskraćeni za pravu naknadu od transfera.

 

Barcelona je tada navela da je transfer bio vrijedan 57,1 milion eura, da je Neymaru pripalo 40, a Santosu 17,1 milion, od čega je kompanija DIS dobila 6,8.

 

Međutim, španski sud je naveo da je transfer zapravo bio težak 83,3 miliona eura, što je razlog zbog kojeg se DIS žali i optužuje Neymara i Barcelonu da su prikrili pravi iznos i isplatili joj manje novca.

 

Teško je vjerovati da će Neymar zaista završiti u zatvoru, ali je pozamašna novčana kazna nešto što se očekuje.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.