x

Nezaustavljivi Manchester City protiv Tottenhama upisao 16. uzastopnu pobjedu

Ekipa Manchester Cityja slavila je protiv Tottenhama rezultatom 4:1 u meču 18. kola engleskog Premiershipa i tako upisala 16. uzastopnu pobjedu u prvenstvu.

Igrači Pepa Guardiole od početka su krenuli ofanzivno prema golu Spursa, a do vodstva su stigli u 14. minuti meča kada je bivši nogometaš Borussije Dortmund Ilkay Gundogan pogodio za 1:0. Napadi Građana su se nastavili, ali u prvom poluvremenu nije bilo promjene rezultata te je nakon prvih 45 minuta rezultat glasio 1:0.

Tim iz sjevernog Londona puno hrabrije je ušao u drugom poluvremenu i u nekoliko navrata imali su dobre prilike da poravnaju rezultat, a kada nisu iskoristili svoje prilike, kazna je uslijedila na drugoj strani. Kevin De Bruyne silovitim udarcem lijevom nogom savladao je Llorisa i već tada riješio pitanje pobjednika. 

Pet minuta nakon toga sudija Craig Pawson pokazao je na bijelu tačku, ali Gabriel Jesus nije postigao pogodak, da bi u 80. minuti Sterling krunisao još jednu sjajnu akciju nezaustavljivog Manchester Cityja za 3:0, a isti igrač u 90. minuti meča postigao je svoj drugi pogodak. Konačnih 4:1 postavio je Eriksen u posljednjim sekundama meča. 

Ovo je bila 16. uzastopna pobjeda Manchester Cityja u prvenstvu, a oni su u ovoj sezoni samo u drugom kolu protiv Evertona odigrali 1:1 i to je jedini meč u kojem nisu upisali pobjedu.

Nakon 17 odigranih utakmica Građani imaju 52 osvojena boda, dok je na Tottenham ostao na 31 bod i nalazi se na sedmom mjestu.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.