x

Nogometni savez BiH razriješio dužnosti Stephane Gillija!

Redovna 10. sjednica Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH održana je u petak i subotu u Čitluku, a na njoj je, između ostalog, odlučeno kako se dužnosti razrješava Stephane Gilli.

``Zbog inicidenta nakon utakmice protiv Grčke, razrješava se dužnosti pomoćni trener Stephane Gilli, do kraja kvalifikacionog ciklusa``, navodi se u izvještaju IO NSBiH.

 

Podsjetimo, reprezentacije BiH i Grčke su u junu odigrale neriješeno 0:0 u Zenici, a nakon završetka utakmice došloje do fizičkog sukoba na terenu kada je pomoćni trener naše selekcije Stephane Gilli u samooodbrani izbio zub grčkom reprezentativcu Gianniotisu.

 

Izvršni odbor NSBiH je na sjednici u Čitluku odlučio da razriješi dužnosti Gillija do kraja tekućih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

 

Savez je također usvojio zaključak da je cilj ``A`` reprezentacije plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, ali i da se daje puna podrška selektoru Baždareviću u daljem radu.

 

Selektor je i dobio zadatak da na narednu sjednicu Izvršnog odbora dostavi plan rada i aktivnosti do završetka kvalifikacionog ciklusa za Rusiju 2018.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.