x

Novi Mercedes CLS neodoljivo podsjeća na legende, pao plašt na salonu u Los Angelesu!

 

 

 

Novi Mercedes CLS ostaje jedan od najljepših automobila, pod poklopac dolazi novi 3.0-litreni turbo šestocilidraš

 

Napokon je otkriven novi CLS čije su fotografije procurjele na društvenim mrežama jučer. Već na prvi pogled neke su stvari jasne: CLS ostaje kralj lijepih proporcija, a nakon što je pojavom 2010. godine popularizirao velike ``kupe-limuzine`` i time ponukao ostale proizvođače da se (i to uspješno) pridruže, stiže novi model za 2018. godinu. Po fotografijama ako je suditi, još ovoga ljeta CLS se vozikao po otoku Pagu. Možda da razmislimo o skrivenim kamerama? Porscheova Panamera već je kod nas skrivana na isti način...

 

 

Predstavljeni model za SAD je najavljen s novim trolitrenim turbobenzincem, ali nosi oznaku CLS450. Redni šestak razvija 362 KS pa to i opravdava. Novost je uvođenje elektropokretača koji je ujedno i generator, a radi s naponom od 48 volti, što je Audi već uveo u svoj A8. Taj ``elektropokretač`` ili bolje rečeno elektromotor, daje 21 KS i služi povećanju efikasnosti. Svojevrsni ``soft hibrid`` usto ima i automatski mjenjač s devet brzina. Nema podataka o ekonomičnosti, barem zasad.

 

Zračni ovjes je opcija kao i do sada, a u unutrašnjosti nema iznenađenja. Zanimljivo je da svakom novom generacijom ona sve više formom nalikuje na negdašnje unutrašnjosti mercedesovih modela 1960-ih godina i to nam se sviđa. S vama dijelimo i simpatičan dokaz, doduše vezan uz prijašnju generaciju, ali složit ćete se da je ova nova još bolje pogođena. Ambijentalna rasvjeta, drvo, aluminij i koža unutrašnjost čine vrlo luksuznom i u skladu s očekivanjima. CLS ima i šest postavki koje mijenjaju raspoloženje i djeluju na položaj sjedala, temperaturu, rasvjetu, podešenje zvuka i masažu. 

 

Za lansiranje u SAD-u napravljen je Edition 1, posebni model u grafitno sivoj mat boji koja mu, ruku na srce, i ne stoji najbolje. Doduše, stvar je osobnog ukusa pa će vlasnici odabrati što je najbolje za njih. Edition 1 ima AMG vanjsku opremu, crnu kožu, crno drvo i detalje u bakrenoj izvedbi. O cijenama za sada nema govora.

rtl.hr/ Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.