x

Novi Touareg stiže u aprilu 2018. godine

Jedan od najstarijih SUV-ova u prodaji, druga generacija Volkswagenovog Touarega, na tržištu se pojavio 2010. godine, pa stoga nije ni čudo što pokazuje svoje godine u poređenju s novijim automobila. Dobra vijest je to da potpuno nova verzija luksuznog SUV-a dolazi za svega nekoliko mjeseci.

Volkswagen Touareg

Novi Touareg će biti SUV baziran na MLB Evo platformi te će se u tome pridružiti Audiju Q7, Porscheovom Cayenneu, Bentleyjevom modelu Bentayga te novom Lamborghinijevom Urusu. Očekuje se da će ``porasti``, ali da će biti lakši zahvaljujući novoj platformi.

Dizajn ekserijera nije velika tajna, jer su se ranije pojavljivale špijunske fotogarfije, a na Sajmu automobila u Kini je prošle godine predstavljen koncept T-Prime GTE.

Kada padne plašt s novog Touarega, očekujemo potpuno novu prednju masku s dizajnom koji podsjeća na Arteona, jer će se prednji svjetlosni sklopovi na sličan način spajati s rešetkom hladnjaka.

Touareg će imati znatno prostraniju unutrašnjost, a bit će interesantno videti da li će posjedovati dva ekrana osjetljiva na dodir kao i njegovi skuplji rođaci koji koriste istu platformu. To će biti najluksuzniji Volkswagenov model, koji će taj status zadržati duže jer novi Phaeton neće stići na tržište za još nekoliko godina.

Nešto kasnije bi se mogao pojaviti Touareg R, jer VW želi više R modela u narednim godinama.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.