x

PSG sada nudi trojicu igrača i novac za Neymara!

PSG je odlučan da ovog ljeta svim silama pokuša dovesti Neymara iz Barcelone.

Prije desetak dana u medijima se pojavila priča da PSG želi aktivirati otkupnu klauzulu Neymara i dovesti ga na Park Prinčeva za nevjerovatnih 222 miliona eura. Iako su mnogi mislili da je ovo još jedna u nizu spekulacija sada je mnogo jasnije da se tu nešto ``kuha``.

 

PSG je pokazao odlučnost da aktivira otkupnu klauzulu, ali čini se da to neće biti toliko jednostavno. Navodno, ukoliko Neymar dođe u PSG za 222 miliona eura ovaj klub je dužan da plati čak 70 miliona eura poreza državi što znači da bi Neymar mogao koštati PSG skoro 300 miliona eura.

 

Francuski mediji prenose danas da je PSG smislio novu taktiku za dovođenje Brazilca. U ovom klubu vjeruju da je Neymar odlučio da napusti Barcelonu, te da bi u ovom slučaju Katalonci pristali i na drugačije ponude osim opcije aktiviranja otkupne klauzule.

 

Navodno, PSG će ponuditi čak trojicu svojih fudbalera u zamjenu za Neymara i određenu sumu novca. Kako pišuz mediji u Francuskoj klub iz Pariza spreman je da u suprotnom smjeru pošalje Angela Di Mariju, Blaisea Matuidija i Lucasa Mouru.

 

Iako su i ovo samo spekulacije čini se da bi u ovom slučaju Barcelona mnogo bolje prošla. No, ostaje nam da vidimo kakav će biti epilog ove zaista iscrpljujuće transfer sage oko Neymara.

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.