x

Pet stvari koje Van Gaal mora učiniti u Unitedu!

Louis van Gaal preuzeo je Manchester United, a iako se konstantno potvrđuje kao sjajan trener, neće mu biti nimalo lako vratiti klub na stare staze slave. Prošle sezone su ‘crveni vragovi’ osvojili tek sedmo mjesto u Premiershipu, a na Old Traffordu se priznaju samo titule. Holanđanin u samom startu mora napraviti ovih pet stvari:

1. Van Persie je prvi izbor, ali treba mu pridružiti Rooneyja

S obzirom na Van Gaalovu reputaciju, Rooney neće raditi probleme, ako neće igrati. A evidentno je da je Robin van Persie njegov prvi izbor. Dvojac ima jako puno međusobnog poštovanja. Ako Van Gaal vrati Rooneyja u formu iz 2010. godine, onda će imati ubojiti duo. Rooney je imao slabašan nastup na Svjetskom prvenstvu, ima ogroman ugovor i moguća je prodaja kao upozorenje ostalim igračima da niko nije siguran, ali Waynea bi bilo dobro zadržati. Više nije nedodirljiv, ali Holanđanin će ga vjerovatno zadržati samo što će trebati dobro balansirati s njegovom minutažom, piše Goal.com.

 

2. Treba i dalje trošiti ovog ljeta

Odmah na početku prijelaznog roka dovedeni su Ander Herrera i Luke Shaw za ukupno 80-ak miliona eura. Pokrpane su prve rupe jer su nasušno trebali vezni i lijevi bočni. Ipak, tu ne treba stati, pogotovo nakon ogromnog ugovora s Adidasom. Nemanja Vidić i Rio Ferdinand su prošlost pa treba dovesti ponekog stopera, prije svih Matsa Hummelsa. Dobri bi bili i Stefan De Vrij ili Eliaquim Mangala. Velika želja je i Arturo Vidal, što nije nemoguće nakon što je Conte dao otkaz na mjestu trenera. Vjerovatno će otići Hernandez pa bi bilo dobro dovesti Reusa.

 

3. Mora se riješiti potrošne robe

Louis će brzo trebati procijeniti tko je potrošna roba. Young, Cleverly i Anderson su očigledan izbor u velikoj ekipi, ali za budućnost na Old Traffordu trebaju strahovati i Smalling, te Nani jer stalno igraju ispod svojih mogućnosti. Sir Alex Ferguson to ne bi tolerirao, a neće niti Van Gaal. Pitanje je i šta s velikim potencijalom Zahom, ima li mjesta za Fletchera, Kagawu, Januzaja? Mnogo je neodgovorenih pitanja…

 

4. Pobjeđivati od samog starta sezone

U uvodnih pet utakmica Premiershipa igra se protiv Swanseaja, Sunderlanda, Burnleyja, QPR-a i Leicestera pa postoje svi preduvjeti za osvajanje maksimalnih 15 bodova. Bilo bi to dobro za podizanje raspoloženja i morala u svlačionici. Nakon puno godina neće se igrati Evropa, ali nije niti to toliko loše jer će biti više prilike za treninge i uigravanje.

 

5. Vratiti reputaciju i učiniti Old Trafford tvrđavom kao nekada

Jedna od većih Moyesovih sramota je što su gosti lakoćom prošle sezone pobjeđivali na Old Traffordu. Čak sedam domaćih poraza United je doživio na Old Traffordu u prvenstvu, a prije su se protivnici predali još na putu prema stadionu. U dvije sezone na klupi Bayerna Van Gaal je samo triput izgubio na domaćem terenu i neće dopuštati poraze na Old Traffordu.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.