x

Pogledajte Modrićevu golčinu od koje je sve počelo: Real protutnjao Ciprom!

Real je trijumfom kod APOEL-a i matematički osigurao nastup u osmini finala.

U petom kolu skupine H Lige prvaka Real Madrid je sa 6:0 u gostima demolirao APOEL.

Ciparski prvak odolijevao je napadima Kraljevskog kluba do polovice prvog dijela, a onda ih je načeo Luka Modrić. S desne strane je Dani Carvajalcentrirao u šesnaesterac, Vinicius je htio otkloniti opasnost, ali je odbio loptu na volej Modriću koji ju je školski stisnuo i odličnim udarcem s više od 20 metara matirao vratara APOEL-a.

Krenuo je nakon toga Real i već do odmora natrpao mrežu domaćina. Karim Benzema je zabio u 39. i 45. minuti, a između njegovih pogodaka u strijelce se upisao i Nacho u 41. minuti.

Cristiano Ronaldo je proradio u nastavku, poentirao je u 49. i 54. minuti.

Modrić novi hrvatski rekorder

Modrić je odigrao cijeli susret, a bio je to njegov 64. nastup u LP-u čime je postao hrvatski rekorder. Do sada je dijelio vrh ljestvice sa Darijom Srnom. Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata za nastup.

U drugoj utakmici ove skupine Tottenham je kao gost pobijedio Borussiju Dortmund s 2:1 i potvrdio prvo mjesto.

Na poluvremenu je Borussia imala vodstvo koje im je u 31. minuti donio Pierre-Emerick Aubameyang, da bi u 49. Harry Kane izjednačio, a Heung-Min Son u 76. donio preokret Englezima.

Uoči posljednjih 90 minuta jasno je kako je Tottenham pobjednik ove skupine, Real će u osminu finala kao drugoplasirani, a jedino pitanje ostaje tko će se dočepati pozicije broj tri i na proljeće igrati u nokaut fazi Europske lige - Borussia ili APOEL. U međusobnom omjeru su poravnati jer su i u Njemačkoj i na Cipru odigrali 1:1, a Borussia je zasad ispred, zahvaljujući boljoj gol-razlici.

gol.hr/ Ekskluziva.ba

 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.