x

Posne hurmašice!

Pogledajte kako da napravite ovaj zanimljiv slatkiš.

Sastojci:

 

250 g margarina

 

300 g brašna

 

kesica praška za pecivo

 

300 g šećera

 

4 kašike meda

 

1 limun

 

kašika vinskog sirćeta

 

narendana korica limuna

 

Priprema:

 

Umutite margarin, dodajte prašak za pecivo, kašiku šećera i sirće, pa umiješajte brašno i limunovu koricu. Umijesite testo, razvaljajte ga i vadite čašom ili pravite loptice, pa ih pritisnite rendom kako biste dobili karakterističnu šaru za hurmašice. Hurmašice poredajte u podmazani pleh i ispecite ih u rerni na umjerenoj temperaturi.

 

Skuvajte sirup od šećera, meda, vode i limuna isječenog na kolutove. Vrućim sirupom prelijte vruće hurmašice i ostavite ih da se ohlade i upiju sirup.

 

Izvor: Kolektiv.me

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.