Posne hurmašice!
Pogledajte kako da napravite ovaj zanimljiv slatkiš.
Sastojci:
250 g margarina
300 g brašna
kesica praška za pecivo
300 g šećera
4 kašike meda
1 limun
kašika vinskog sirćeta
narendana korica limuna
Priprema:
Umutite margarin, dodajte prašak za pecivo, kašiku šećera i sirće, pa umiješajte brašno i limunovu koricu. Umijesite testo, razvaljajte ga i vadite čašom ili pravite loptice, pa ih pritisnite rendom kako biste dobili karakterističnu šaru za hurmašice. Hurmašice poredajte u podmazani pleh i ispecite ih u rerni na umjerenoj temperaturi.
Skuvajte sirup od šećera, meda, vode i limuna isječenog na kolutove. Vrućim sirupom prelijte vruće hurmašice i ostavite ih da se ohlade i upiju sirup.
Izvor: Kolektiv.me
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.