x

Real iskoristio kikseve Barce i Seville!

Fudbaleri Real Madida slavili su pobjedu u večerašnjem meču 20. kola španske La Lige protiv Real Sociedada sa 3:0.


Mateo Kovacic Goal HD - Real Madrid 1-0 Real... by veton_196

Real Madrid je imao večeras veoma nezgodan ispit jer su igrali proitiv ekipe koja se nalazi na 5. mjestu i koja je poznata po tome što redovno igra dobro protiv velikih timova. Ipak, Kraljevski klub na kraju nije imao većih problema.

 

Poveli su u 38. minuti kada je strijelac pogotka bio Mateo Kovačić nakon asistencije Cristiana Ronalda. To je bio i konačan rezultat prvog poluvremena. Nastavak meča donio je još dva pogotka, oba u mreži gostiju. Prvo je Cristiano Ronaldo pogodio u 51. minuti nakon asistencije Kovačića, da bi konačan rezultat postavio Alvaro Morata u 82. minuti, samo 15-ak minuta nakon što je zamijenio Karima Benzemu. 

 


Cristiano Ronaldo Goal HD - Real Madrid 2-0... by LiveFootball28

Treba reći i to da je u međuvremenu Sociedad ostao sa deset fudbalera jer je Martinez dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Real Madrid je nakon ove pobjede povećao prednost na tabeli te sada imaju četiri boda više u odnosu na Barcu i Sevillu, a uz to i meč manje. Podsjetimo da su i Barca i Sevilla danas kiksali. Barca je uzela samo bod kod Betisa, dok je Sevilla izgubila od Espanyjola.

 


Alvaro Morata Goal HD -Real Madrid 3-0 Real... by denysenathan

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.