x

Real već ima zamjenu za Moratu!

U Real Madridu bacili su se na potragu za novim napadačem nakon što su Alvara Moratu pristali prodati Juventusu. U redovima evropskog nogometnog prvaka svjesni su da bi mogli biti tanki u fazi napada za sljedeću sezonu.

 

Naime, jedina klasična špica u “kraljevskom klubu” trenutno je Francuz Karim Benzema, a ukoliko se on popvrijedi Carlo Ancelotti ostao bi kratak pri odabiru igrača.

Navodno su iz Reala pogledali u smjeru Manchester Cityja, konkretnije Alvara Negreda (28) koji je u svojoj debitantskoj sezoni za “građane” postigao 23 gola. Negredo je bivši igrač Reala koji na Santiago Bernabeuu nikad nije dobio pravu priliku ispuniti svoj potencijal, pa je 2009. godine prodan u Sevillu. Ondje je stekao ime i prodao se kasnije u City, a sada su ga navodno u Realu voljni pokušati vratiti.

 

Negredova cijena iznosi 30 miliona eura, što jako dobro znaju u Atletico Madridu budući su ga oni ranije tokom ljeta pokušali dovesti, da bi se na kraju odlučili za transfer Marija Mandžukića.

 

U Realu će definitivno do kraja prijelaznog roka dovesti napadača, ali ostaje za vidjeti hoće li to biti mladi igrač koji bi stasao uz Benzemu, ili ravnopravan konkurent za mjesto u udarnoj postavi.


Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.