Recept dana: Slana torta od mrkve!
PRIPREMA: Mrkvu ogulite, operite i sitnije naribajte. Sir isto naribajte. Pomiješajte brašno, gussnel, prašak za pecivo. U drugoj posudi 4 minute miksajte jaja, ulje, mileram (kiselo vrhnje). Dodajte brašno, sol i crvenu papriku, izmiksajte. Zatim dodajte mrkvu, sir i promiješajte kuhačom. Namastite pa pobrašnite kalup za tortu promjera 26 cm. Ulijte tijesto i poravnajte površinu. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C/vrući zrak: 150°C oko 50-60 minuta.
Tortu ohladite 10-ak minuta, odvojite od obruča, narežite i poslužite uz kuhane ili pečene kobasice. Na svaki komad torte stavite dobru žlicu kiselog vrhnja ili milerama i pospite nasjeckanim vlascem.
Od velike koristi će vam biti multipraktik zbog ribanja mrkve pa i sira. Pekla sam točno 55 minuta, probala čačkalicom i torta je bila pečena. Torta je fina topla ili hladna. Mi smo je jeli uz kremastu kupus-mrkva salatu.
Savjet više: Amaranth1204 koristila je jogurt umjesto vrhnja i smanjila je količinu ulja i ribanog sira za laganiju verziju.
Recept je sa stranice Lecker.de uz izmjene.
Izvor:coolinarka.com
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.