x

Ronaldo glasao za Modrića, Džeko i Baždarević dali glas Portugalcu, Messi podržao Suareza!

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo je peti put izabran za najboljeg igrača svijeta po izboru FIFA-e, a po mišljenju Portugalca, koji kao kapiten svoje reprezentacije nije mogao glasati za sebe, najbolji igrač svijeta je Luka Modrić. Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko glasao je za Ronalda, baš kao i (za sada) bivši selektor Mehmed Baždarević.

FIFA je, dakle, objavila i podatke koji govore kako je Ronaldo stigao do pete titule za najboljeg igrača svijeta, a podaci kažu da su za njega, među ostalim, glasali Džeko i Baždarević, jer u izboru za najboljeg igrača glasaju selektori reprezentacija, kapiteni reprezentacija, novinari i navijači.

 

Džeko je maksimalnih pet bodova dao Ronaldu, tri boda golmanu Juventusa i jedan napadaču Barcelone Lionelu Messiju. U glasanju za najboljeg trenera svijeta Džeko je pet glasova dao treneru Real Madrida Zinedineu Zidaneu, koji je na kraj i odnio titulu, tri boda treneru Manchester Uniteda Joseu Mourinhu, a jedan bod treneru Monaca Leonardu Jardimu.

 

Najbolji igrač svijeta Ronaldo glasove je podijelio saigraču iz Real Madrida i kapitenu Hrvatske Luki Modriću (5), Sergiju Ramosu (3) i Marcelu (1), također saigračima iz Reala. Ronaldo je od trenera glasao za Zidanea (5), Mourinha (3) i Jardima.

 

Baždarević je pored Ronalda (5), podržao Ramosa (2) i Buffona (1), dok je u izboru za trenera godine glasao za Massimiliana Allegrija iz Juventusa (5), Zinedinea Zidanea i Leonarda Jardima.

 

Lionel Messi je u izboru igrača glasao za saigrača Luisa Suareza (5), još jednog saigrača Andresa Iniestu (3) i za bivšeg saigrača Neymara (1) koji sada nastupa za PSG. Messi je glasove za najboljeg trenera podijelio bivšem treneru Barcelone Luisu Enriqueu (5), Pepu Guardioli, koji je trenirao Messija u Barceloni, a sada je trener Manchester Cityja, (3) i Diegu Simeoneu (1) iz Atletico Madrida.

 

Modrić je glasao za Ronalda (5), Messija (3) i Tonija Kroosa iz Reala (1). I on je poput Ronalda podržao bivšeg trenera Josea Mourinha kojem je dao tri poena, dok je pet dao za Zidanea i jedan za Allegrija.

 

Izvor: Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.