Sezonski recepti za ukusniju novu godinu!
Zimski praznici su odlična prilika za isprobavanje gurmanskih recepata i pokazivanje kulinarskih vještina. Ako još uvijek nemate ideju šta da spremite, predlažemo nekoliko recepata s ribom koji će ukloniti dilemu i sigurno obradovati Vaše goste, a Adriatic Queen nudi izbor koji se lako uključuje u svaki meni:
JAJA PUNJENA SKUŠOM
Potrebno je:
1 konzerva Adriatic Queen skuša fileta u biljnom ulju, 6 jaja, 5 dag maslaca, sol, biber, 1 kašika limunova soka, nekoliko listova salate, masline za ukras.
Priprema:
Otvoriti konzervu i staviti skušu da se ocijedi. Tvrdo skuhati jaja, odrezati im oba vrha da stoje, pa odozdo kašikom izdubiti žumanjak. Zdrobiti žutanjke u dubljoj zdjelici, dodati otopljeni maslac i usitnjenu skušu. Miješati dok se ne dobije glatka smjesa, dodati malo limunova soka po želji.
Tom smjesom napuniti jaja, ukrasiti ih maslinama i poslagati na listove salate.
OSLIĆ A`LA BAKALAR
Potrebno je:
2 konzerve Adriatic Queen Oslić à la bakalar, 600 g krumpira, 4 režnja češnjaka, peršin, 0,5 dl maslinovog (ili sjemenovog ulja), biber,1 kašikica Vegete, sol.
Priprema:
Sadržaj kutija oslić a’ la bakalara pomiješati s kuhanim krumpirom, zdrobljenim češnjakom, isjeckanim peršinom, uljem, biberom, Vegetom i soli. Smjesu je potrebno dobro miješati i nakon toga servirati.
ŠPAGETI SA TUNJEVINOM
Potrebno je:
2 konzerve Adriatic Queen tuna fileta u biljnom ulju, 40 dag špageta, 2 režnja bijelog luka, 1 kašika koncentrata rajčice, ružmarin, peršinovo lišće, sol, biber.
Priprema:
Luk i peršin oprati i nasjeckati. Lišće ružmarina izmrviti. Tunjevinu narezati na komadiće, a ulje sačuvati. Špagete skuhati i paziti da se ne prekuhaju. Kuhane špagete dobro ocijediti. U prikladnoj posudi na ulju od tunjevine popržiti nasjeckani luk. Dodati koncentrat rajčice, posoliti i pobiberiti, začiniti peršinom i dodati malo ružmarina. Lagano kuhati dok se umak ne zgusne, a tada umiješati narezanu tunjevinu. Tim umakom preliti kuhanu tjesteninu. Poslužite s ribanim sirom.
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.