x

Sezonski recepti za ukusniju novu godinu!

Zimski praznici su odlična prilika za isprobavanje gurmanskih recepata i pokazivanje kulinarskih vještina. Ako još uvijek nemate ideju šta da spremite, predlažemo nekoliko  recepata s ribom koji će ukloniti dilemu i sigurno obradovati Vaše goste, a Adriatic Queen nudi izbor koji se lako uključuje u svaki meni:

JAJA PUNJENA SKUŠOM

Potrebno je:

1 konzerva Adriatic Queen skuša fileta u biljnom ulju, 6 jaja, 5 dag maslaca, sol, biber, 1 kašika limunova soka, nekoliko listova salate, masline za ukras.

 

Priprema:

Otvoriti konzervu i staviti skušu da se ocijedi. Tvrdo skuhati jaja, odrezati im oba vrha da stoje, pa odozdo kašikom izdubiti žumanjak. Zdrobiti žutanjke u dubljoj zdjelici, dodati otopljeni maslac i usitnjenu skušu. Miješati dok se ne dobije glatka smjesa, dodati malo limunova soka po želji.

Tom smjesom napuniti jaja, ukrasiti ih maslinama i poslagati na listove salate.

 

OSLIĆ A`LA BAKALAR

Potrebno je:

2 konzerve Adriatic Queen Oslić à la bakalar, 600 g krumpira, 4 režnja češnjaka, peršin, 0,5 dl maslinovog (ili sjemenovog ulja), biber,1 kašikica Vegete, sol.

 

Priprema:

Sadržaj kutija oslić a’ la bakalara pomiješati s kuhanim krumpirom, zdrobljenim češnjakom, isjeckanim peršinom, uljem, biberom, Vegetom i soli. Smjesu je potrebno dobro miješati i nakon toga servirati.

 

ŠPAGETI SA TUNJEVINOM

Potrebno je:

2 konzerve Adriatic Queen tuna fileta u biljnom ulju, 40 dag špageta, 2 režnja bijelog luka, 1 kašika koncentrata rajčice, ružmarin, peršinovo lišće, sol, biber.

 

Priprema:

Luk i peršin oprati i nasjeckati. Lišće ružmarina izmrviti. Tunjevinu narezati na komadiće, a ulje sačuvati. Špagete skuhati i paziti da se ne prekuhaju. Kuhane špagete dobro ocijediti. U prikladnoj posudi na ulju od tunjevine popržiti nasjeckani luk. Dodati koncentrat rajčice, posoliti i pobiberiti, začiniti peršinom i dodati malo ružmarina. Lagano kuhati dok se umak ne zgusne, a tada umiješati narezanu tunjevinu. Tim umakom preliti kuhanu tjesteninu. Poslužite s ribanim sirom.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.