x

Spalletti zbog Džeke optužuje suce!

Fudbaleri Rome danas su poraženi na gostovanju kod Sampdorije rezultatom 3:2 u okviru italijanske Serije A.

Trener rimske Vučile Luciano Spalletti bo je veoma nezadovoljan nakon meča. On se posebno osvrnuo na situaciju kada je Džeko oboren u šesnaestercu domaćih, a sudac je umjesto dosuđenog penala podigao zastavicu aludirajući da je Džeko bio u nedozvoljenoj poziciji. Spalletti nije saglasan sa ovom odlukom.

 

``To nije bio ofsajd. Nemam ništa više reći, jer zaista to nije bila sumnjiva situacija. Džeko je bio metar i pol iza linije i trebala je to biti veoma laka odluka za pomoćnog suca``, prokomentarisao je Spalletti. 

 

Kasnije je trener Rome komentarisao i samu utakmicu.

 

``Tokom prvog poluvremena Sampdorija je vršila veliki pritisak na nas postavljajući žestok tempo utakmice. Mi smo se trebali suprostaviti dužim čuvanjem lopte u našem posjedu, ali nismo uspjeli to da uradimo. U drugom poluvremenu istrčali smo mnogo bolji i uzeli smo stvari u svoje ruke, izuzevši te tri minute kada smo primili golove. Slobodnjak Muriela je bio prava raketa, a lopta se još i odbila od našeg igrača pa ne možete poslije toga puno uraditi. Takve stvari se dešavaju na utakmicama, ali generalno bili smo dobri``, rekao je Spalletti.

 

Podsjetimo da je jedan od dva gola za Romu danas postigao naš kapiten Edin Džeko koji se izjednačio na listi najboljih strijelaca italijanske Serije A sa Higuainom i Icardijem.

 

Izvor: Sportsport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.