x

Veležu prvo, Borcu drugo poluvrijeme i tri boda

Borac je u posljednjem susretu subotnjeg dijela 15. kola BHT Premijer lige BiH ugostio Velež, a susret je okončan pobjedom domaćih (2:1).

Nije se Bogzna šta imalo vidjeti u susretu klubova iz sredine tabele. Borac je rano zaprijetio preko Stokića, no ovaj je loše šutirao. 

 

U nedostatku pravih šansi, sredinom prvog dijela uslijedilo je “Ubij Turčina” s tribina banjolučkog stadiona, pa je sudija Bjelica zaprijetio prekidom utakmice ukoliko se nastavi s nacionalističkim navijanjem.

 

U završnici prvog dijela Velež je poveo. Hajdarović je matirao Avdukića za veliko slavlje gostiju iz Mostara, koji su prijetili još jedino u 29. minuti preko Maletića, no njegov udarac je Avdukić lako odbranio.

 

Početkom drugog dijela Žižović je pokušao, ali je Dragović siguran. Veliku šansu za goste propušta Hajdarović u 55. minuti nakon ubačaja Hebibovića s desnes strane. Avdukić je bio siguran na golu.

 

U posljednjih pola sata, malo više, Borac pravi veliki preokret. U 57. minuti Stokić je glavom postigao gol za 1:1. 

 

Borac je nastavio s napadima, da bi u 77. minuti došao do preokreta. Opet prekid, opet gol glavom, ovaj put Grujić je bio strijelac. Do kraja su Banjolučani zadržali prednost, te ostvarili veliku pobjedu. U finišu su kod gostiju isključeni Merzić i Haurdić.

 

Borcu je ovo osma pobjeda i sada su sa 24 boda na sedmom mjestu, a imat će 27 kada im se vrate tri prethodno oduzeta boda. 

 

Izvor: Sportsport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.