x

Vlado Georgiev: Tomin engleski je sprdnja !

 

Jezičar! Taman kada smo pomislili da je malo utanjio sa svojim komentarima na društvenim mrežama, pjevač Vlado Georgiev opet briljira.

Popularni Barba je odlučio da malo prokomentira predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i njegovu konverzaciju na engleskom jeziku, koju je demonstrirao na nedavno održanom Samitu šefova država i vlada Procesa saradnje u jugoistočnoj Evropi, utvrdivši da je u pitanju sprdnja!
Naime, kada su ga njegovi virtuelni prijatelji po običaju ni krivog ni dužnog na “tviteru” upleli u priču o Nikolićevom znanju engleskog jezika, kantautor je prvo napisao:
- Moram priznati da je malo aprijatno - čime je pokazao da ne vlada u potpunosti srpskim jezikom, jer u njemu ne postoji reč „aprijatno“.
No, to mu nije bilo dovoljno, pa je poslije nekoliko sati prokomentirao:
- Ovo sa engleskim je najveća sprdnja u historiji historije - napisao je pop pjevač koji je očigledno preslušao snimak i došao do ovog zaključka, nesumnjivo tačnog, s obzirom na to da je Vlado Georgiev poznat kao veliki lingvista, a još veći purista. Zar bi u suprotnom upotrijebio konstrukciju „historija historije“?! 
Inače, snimak Nikolića, koji čita govor na prijemu povodom spomenutog Samita održanog u Beogradu, kruži internetom i neki smatraju da srpski predsjednik nije pravilno izgovarao sve riječi, ali je Barba jedina javna ličnost koja se osjetila pozvanom da o tome da sud. Sa druge strane, u pres službi predsjednika Nikolića niko nam se nije javljao, pa komentar nismo uspjeli da dobijemo. 
Ipak, da Georgiev nije kritičan prema svim političarima, govori podatak da se druži sa Milutinom Mrkonjićem, a kako su mediji nedavno objavili, bio je i na zabavi koju je odlazeći premijer Mirko Cvetković priredio povodom isteka mandata.

Izvor: Alo/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.