x

Vulkan emocija na prvom meču Čapekoensea poslije tragedije: Preživjeli fudbaleri nisu mogli da zadrže suze!

Hiljade Brazilaca došlo je na stadion Chapecoensea kako bi gledali prvu njihovu utakmicu dva mjeseca nakon avionske nesreće u Kolumbiji u kojoj je poginulo 19 njihovih igrača.

Riječ je o dobrotvornom meču koji je bio izrazito emotivan. Chapecoense su igrali protiv brazilskog prvaka Palmeiras, a trojica preživjelih igrača su držala trofej Copa Sudamericana koji su dobili nakon tragedije.

 

Odbrambeni igrač Helio Neto koji je preživio skoro 10 sati zarobljen ispod trupa aviona, podigao je trofej u čast preminulim saigračima nakon što je se ove dane proveo na fizikalnoj terapiji i u fitness sali kako bi mu ruka ponovo bila funkcionalna. Uz njega je bio golman Jackson Follmann kojem je dio noge amputiran i Alan Ruschel. 

 

Sva trojica su plakala tokom ceremonije, kao i porodice igrača, prijatelji, a rasplakali su se i fanovi. Porodicama žrtava su dodijeljene medalje koje bi njihovi voljeni primili da su živi. U 71. minuti meča fanovi su pjevali ``Vamos, Vamos Chape`` u čast poginulima.

 

Podsjetimo, u avionskoj nesreći poginula je 71 osoba, a preživjelo ih je samo šest. Tim je bio na putu ka kolumbijskom gradu Medellin gdje su trebali igrati posljednji meč finala za Copa Sudamericana. 

 
 
``Nevjerovatno je da su uspjeli ponovo formirati cijeli tim i odbor kluba za tako kratko vrijeme. Trebat će vremena dok ljudi steknu povjerenje u nove igrače, ali će ih podržavati svim srcem``, rekao je bivši igrač Chapecoensea Janca.
 
 
Prijateljska utakmica završena je rezultatom 2:2.
 
(Klix.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.