x

Željko Joksimović: Jovana mi osmjehom popravi svaki dan!

Od kada je ušla u moj život, potpuno sam se promijenio. Sretan je svako ko pored sebe ima partnera kojeg voli i jedva čeka da dođe kući kako bi proveli skupa slobodno vrijeme

Željko Jokismović je jedan od onih muzičara koji je gradio karijeru korak po korak. Kćerka Mina ide njegovim stopama, a sin Kosta raste, dok mu je supruga Jovana velika podrška.Član žirija „X Factora``otkriva koji su mu teški trenuci do sada obilježili karijeru, šta misli o kolegama iz žirija, te otkriva recept za savršen brak.

Kako se snalazite kao član žirija takmičenja „X Factor``?

Nisam statista

- To je za mene jedno divno iskustvo. Ovo je za mene druga sezona koju radim i radujem se da vidim neke mlade i jako talentovane ljude koji pokazuju da vole muziku. Trudim se da se ne zamaram previše, i da mi to bude u neku ruku i opuštanje od svakodnevnih obaveza, ali je to s druge strane, jedan jako stresan posao.

 Mnogi vam zamjeraju da ste previše strogi. Smatrate li da vas se kandidati plaše?

- Ja sam samo iskren i ništa više od toga. Publika viče ``uaaa, uaa`` a ja se ne obazirem. Kandidati dođu puni sampouzdanja, a onda ja iskreno kažem da je to ispod prosjeka i oni su ljuti. Ma, vidi molim te! Nismo u tom žiriju da glumimo statiste, nego da ih naučimo nečemu, ako kažem da kandidat ima višak kilograma, onda znam vrlo dobro zašto to kažem. Ako kažem da me pjevanjem nije dotakla neka djevojka koja izgleda savršeno, onda stojim iza svog mišljenja.

Šta je ono što vi tražite od kandidata?

- „X Factor`` podrazumijeva sve. To je glas, ponašanje, način komunikacije sa publikom i žirijem, to je stav. Ali, prije svega to je ljubav prema muzici. Ima ih koji izgore na sceni i to se vidi. Nije samo bitno savršeno pjevanje, mi tražimo kompletnu ličnost i moramo biti jako rigorozni kako bi dobili od njih ono najbolje.

 Kako se slažate sa Tončijem Huljićem, Massimom Savićem i Aleksandrom Kovač?

- Mi smo svi potpuno različiti, ali kao cjelina jako dobro funkcionišemo. Čak iznenađujuće da imamo toliko sličnosti u nekim detlajima, a da se opet svi toliko razlikujemo. Provodimo se dobro i nakon snimanja, družimo se, diskutujemo o kandidatima i upoznajemo se. Mislim da smo bolji nego žiri prethodne godine. Massimo me je izenadio jer je jako veseo i dobro raspoložen. Tonči zna da nas na trenutak prekine i uozbilji. Aleksandra je muzički jako obrazovana i tačno zna šta hoće.

Dođe li nekada do svađe?

- Ma, nije to svađa. To je sukob mišljenja, ali nije to ništa dramatično. Čak je i odlično da svi imamo stav koji tvrdoglavo branimo do kraja. Mi se jako poštujemo i ljudi to ne vide i ne mogu čuti da se konsultujemo i razmjenjujemo mišljenja.

Kako vam polazi da poslovno i privatno uspješno razdvajate?

- Nije to teško, ako čovjek ima volje. Ja se trudim da idem svojim putem i da se ne obazirem previše. Imam dovoljno iskustva tako da znam koliko mogu da ponudim medijima, koji su danas željni senzacija.

Sa suprugom Jovanom ste dva puta razmijenili bračne zavjete. Zašto?

- Brak za mene nije samo komad papira. Tu sam vrlo tradicionalan i cijenim vrijednosti koje brak treba da ima. Od kada je Jovana ušla u moj život potpuno sam se promijenio, naravno, na bolje. Uticala je da neke stvari u životu poptuno drugačije shvatim i da ih sagledam iz nekog drugog ugla. Sretan je svako ko pored sebe ima partnera kojeg voli i jedva čeka da dođe kući kako bi skupa proveli slobodno vrijeme.

Čime vas je Jovana osvojila?

- Jovana je jako staložena i probrana žena. Ta smirenost je dosta uticala i na mene. Ona reaguje pribrano u svakoj životnoj situacji. S druge strane, ima taj ženski šarm i osmijeh koji je dovoljan da vam popravi dan. Ona je oslonac meni, našem sinu, uvijek je tu za nas, a i mi za nju. Porodica mi je jako bitna tako da nastojim da je sačuvam i da mi to bude mirna luka u koju mogu da se sklonim.

Vaša kćerka Mina ima veliku želju da se bavi muzikom. Hoćete li joj pomoći?

- Tu sam uz nju kao i svaki roditelj. Međutim, želim da ona prvo završi fakultet, jer je jako uspješna studentkinja Muzičke akademije. Odlučila se za klavir, ali voli da pjeva i ima talenta. Kad uzme diplomu u ruke onda ćemo razgovarati i vidjeti šta želi. Kod mene u studiju radi i uči muzičku produkciju, tako da može da se osposobi i za taj segment muzike koji je bitan.

Pokazuje li Kosta interesovanje za muziku?

- Pa, još je mali. Vidjećemo kasnije da li će imati volje i želje da se bavi muzikom ili da postane doktor ili fudbaler. Šta god bude želio, potrudit ću se da ga podržim.

Bez promjena

Ima li nešto što vas nervira?

- Ima dosta toga, ali nastojim da to brzo nestane iz memorije.

Da možete ispočetka, da li biste sve ponovili ili bi nešto promijenili?

- Ništa, apsolutno. Jako sam zadovoljan svime što sam uradio u životu.

 

Izvor: expressmag.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.