x

Barcelona za historiju!

Barcelona je uspjela pobijediti i osmi put za redom momčad Rayo Vallecana. Za to su bili dovoljne dvije minute napadačke ” eksplozije” za ukupnih 2:0. Mrežu domaćina načeo je Lionel Messi u 35. minuti, sjajno ga je dugom loptom pronašao Pique.

Bio je to Messijev 259. gol u Primeri, čime se na dva pogotka primaknuo apsolutnom rekorderu španjolskog prvenstva Telmu Zarri, koji je od 1947. do 1957. postigao 251 gol, igrajući uglavnom za Athletic Bilbao. Imao je Messi dovoljno prilika već danas srušiti rekord baskijskog napadača, ali nije bio dovoljno precizan u završnici.

 

Minutu kasnije, Neymar je povisio na 2:0. Slična akcija, ovaj put je Munir poslužio Brazilca koji je izbjegao zaleđe i matirao domaćeg vratara. Moglo je do poluvremena biti i 3:0, da Munir nije bio sebičan u akciji “dva na jedan”, kada je krenuo driblati vratara, umjesto da doda usamljenom Neymaru na lijevoj strani. Messiju je svirano zaleđe kad je već svladao Tonna, bila je to uvjerljiva igra Barcelone u prvom dijelu u kojemu je domaćin zaprijetio preko Buena, ali je vratar Claudio Bravo obranio taj neugodni udarac.

 

Bila je ovo utakmica u kojoj je ipak pao jedan rekord. Ako već to nije napravio Messi, uspio je čileanski vratar. Barcelona ni u 7. kolu nije primila pogodak, a Bravu je trebala 21 minuta da sruši rekord svog prethodinka Pedra Artole u broju minuta bez pogotka na vratima katalonskog kluba.

 

Artola je u sezoni 1977/1978 izdržao 560 minuta bez primljenog gola, a taj je rekord u 21. minuti ove utakmice nadmašio čileanski golman.

 

Barcelona je u posljednjih sedam utakmica pobjeđivala Rayo s 4,5 golova u prosjeku. Danas je to bilo više nego dvostruko manje, ali sasvim dovoljno za mirnu pobjedu i ostanak na vrhu ljestvice s impresivnom razlikokm 19:0.

 

Izvor: sport.ba/ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.