x

SLOVENAC U CENTRU PAŽNJE

Dončić ljut na sudije nakon poraza, poslao i "poruku" čelnicima FIBA-e zbog koje bi mogao biti kažnjen

Uvijek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji, rekao je Dončić


Košarkaška reprezentacija Slovenije svoj put na Mundobasketu završila je u četvrtfinalu gdje ih je savladala Kanada (100:89).

Prva zvijezda slovenske reprezentcije Luka Dončić je zaradio isključenje u posljednjoj četvrtini. Potom je na press konferenciji rigao vatru o sudijama. Čestitao je Kanađanima, ali istakao i ponos na svoj tim.

- Mislim da znaju koliko sam se nevrirao. Igrao sam za nacionalni tim, mnogo je tu emocija. Sudije nisu sudile faul, znam da se često bunim, ali mislim da to nije fer.

Bili su veoma fizički na meni, a to nije fer. Bruksa mnogi ne vole, ali ja ga poštujem. Radi to što radi - rekao je Dončić.

Istakao je da je četvrtfinale Mundobasketa uspjeh za Sloveniju. Tokom meča je često iskazivao emocije, a na pitanje šta može da se uradi za njihovu kontrolu, odgovorio je:

- Bili smo blizu medalje… Moram da budem bolji za tim, uvijek hoću da umrem na terenu kad igram za svoju zemlju i moram da počnem od sebe sa tim da budem bolji.

Inače, Dončić je tokom meča uputio jednu poruku čelnicima FIBA-e.

Naime, poslije jednog sumnjivog prekršaja na ArDžej Beretu Dončić se okrenuo prema VIP loži gdje su sjedili čelnici FIBA-e i prstima napravio pokret pokazavši im da su korumpirani, odnosno potplaćeni.

Ponovo je Dončić pokazao da ima kratak fitilj, a vidjet ćemo da li će stići reakcija iz FIBA-e.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.